Finn cég települ Kecskemétre

MTI Sajtóadatbank, 2006. január 16. 08:07
A finn Mecanova cég, a finnországi elektronikai óriás, a Nokia egyik jelentős beszállítója, a svájci Phoenix Mecano csoport kecskeméti vállalatával folytat kooperációt és jelentős technológiai fejlesztést tervez az alföldi városban - közölte az MTI-vel, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. ügyvezető igazgatója
Nagy Zoltán elmondta, a svájci Phoenix Mecano csoport egyik olaszországi vállalatát vásárolta meg a finn Mecanova cég. A Phoenix Mecano csoport olasz leányvállalata a telekommunikációs ágazatot szolgálta ki, speciális acél kapcsolószekrényekkel. A finn cég gyártási profilja is azonos, ezért vásárolta meg az olaszországi céget.

A Mecanova január elseje óta Kecskeméten kooperációban termel a kecskeméti Phoenix Mecano Kft-vel, annak helyi telephelyén bérel üzemcsarnokot. A finn cég, a további kooperáció keretén belül, egy jelentősebb beruházást indít a városban található, magánkézben lévő ipari parkban. A Mecanova vezetője a jövő héten Kecskemétre érkezik és várhatóan beszámol a cégcsoport terveiről.