Internetes hírportált indított az InfoRádió

forrás Prim Online, 2006. január 16. 19:35
„Minden, ami hír” mottóval mától internetes hírportált indít az InfoRádió. A www.inforadio.hu cím alatt elérhető portál célja, hogy a hírrádiótól már megszokott módon: megbízhatóan és gyorsan tájékoztassa a látogatót a politika, a gazdaság, a tudomány vagy éppen a sport világának minden fontos híréről.
Az önálló szerkesztőséggel működő hírportál az InfoRádió exkluzív információi mellett több, hazai és nemzetközi hírügynökség híreit és képanyagait is közli. A internetes szerkesztőség együttműködik a BBC-vel: az inforadio.hu oldalon angolul olvashatóak a hírrádióval évek óta kooperáló brit közszolgálati médium vezető hírei is. Az új hírportál multimédiás szolgáltatásokat, meghallgatható és letölthető tartalmakat, podcastingot és élő videoközvetítéseket is kínál a látogatóknak, akik hírlevelet, illetve rendkívüli híradás esetén azonnali email-értesítést is kérhetnek.

A hírportált önálló internetes hírforrásnak szánják, amely az InfoRádiótól már megszokott, magas szakmai színvonalú szolgáltatást kínálja a látogatók számára - Magyarországon és külföldön egyaránt. A hírportálnak önálló szerkesztőséget alakítottak ki, melynek tagjai korábban a BBC magyar adásánál, a Reuters hírügynökségnél vagy éppen az MTI-nél szereztek komoly szakmai tapasztalatot. A hírportál az InfoRádió exkluzív információi mellett több, hazai és nemzetközi hírügynökség híreit és képanyagait is feldolgozza. Szerkesztési elvei szerint a www.inforadio.hu gyors és pontos, tárgyilagos és kiegyensúlyozott – ahogy azt a hírfogyasztók a portált létrehozó InfoRádiótól már megszokhatták.

Multimédiás szolgáltatások, élő közvetítések, podcasting

Az önálló cikkek és képanyagok mellett az inforadio.hu hírportál multimédiás tartalmakat is kínál. Az élő rádióadás és az InfoRádió által korábban bevezetett telerádiós szolgáltatás hanganyagai mellett a portál látogatói meghallgathatják és letölthetik a hírrádió legérdekesebb interjúit, magazinműsorait, illetve Aréna című interjúműsorát is. A hírportál lehetővé teszi a legújabb technológiák használatát is: a szerkesztők külön ún. podcasting csatornát fejlesztettek a hanganyagokat digitális formátumban letölteni kívánó felhasználók számára. Az akusztikus tartalmak mellett a portál látogatói rendszeresen élő videoközvetítésen követhetik végig az adott időszak legfontosabb politikai-társadalmi eseményeit. A www.inforadio.hu – n regisztrált látogatók díjmentesen napi hírlevelet, illetve a rendkívüli híradások („breaking news”) esetén azonnali email-értesítést kérhetnek a saját elektronikus postafiókjukba.