T-Online: túlterhelődött levelezőszerver

forrás Prim Online, 2006. január 19. 19:41
A napokban túlterhelődött a T-Online Magyarország néhány levelezőszervere. A problémát ugrásszerű forgalomnövekedés okozta több tényező - vírusfertőzés, illetve spamtámadás - együttes hatására.
A mail.axelero.hu levelezőszerver emiatt olyan mértékben túlterheltté vált, hogy képtelen volt a leveleket a beérkezés ütemében továbbítani, ezért azok felhalmozódtak rajta. A szolgáltató hangsúlyozta: az előfizetők levelei nem vesztek el, minden küldött és kapott e-mail késve, de megérkezik a címzetthez. A probléma enyhítésére a vállalat újabb erőforrásokat állított üzembe, és erősebb szűrést vezetett be a beérkező levelekre - írta az [origo].

A túlterhelődés kizárólag azokat az ügyfeleket érintette, akik a mail.axelero.hu címen keresztül küldenek leveleket, az azonosított feladót megkövetelő mail.t-online.hu szerverek rendben működtek. Ezért a társaság javasolja az előfizetőinek, akik még nem állították át levelezőprogramukat, hogy a biztosabb, gyorsabb működés érdekében mielőbb térjenek át a mail.t-online.hu szerver használatára, melyhez a levelező kliensben be kell kapcsolni az SMTP authentikációt. Részletes tájékoztató