Juniper Networks: dinamikus árbevétel és nyereségnövekedés

forrás Prim Online, 2006. január 26. 13:32
A Juniper Networks hivatalos tőzsdei bejelentése szerint az árbevétel 2005-ben 2,06 milliárd dollár volt, amely 54%-kal haladja meg a 2004-es év eredményét.
Az egy részvényre vetített nyereség ugyanezen időszakban 136%-kal nőtt. (Az összes számadat a GAAP szerint értendő.) A 2005-ös évben a cég összes nyeresége 354 millió USD volt.

Scott Kriens elnök-vezérigazgató részvényeseknek tartott beszámolójában elsősorban a technológiai fölényt nevezte meg, amelynek köszönhetően számos piaci szegmensben messze a versenytársakat meghaladó növekedést tudott elérni a cég:


A magyar piacon 2005-ben elért, másfél millió dollárt meghaladó Juniper-árbevétel még dinamikusabb növekedést takar, mint a világszinten elért - mondta el Dávid András, a Juniper magyar képviseletét ellátó RelNet Kft. ügyvezetője. "Az idei évben szeretnénk elérni, hogy az árbevétel legalább 10%-t a KKV szektor hozza, illetve jobban koncentrálni a Magyarországon újdonságnak tekinthető termékkörökre, mint az SSL VPN, a WAN-kapcsolat gyorsítás és a behatolás-megelőzés (IDP). Teljesíthetőnek gondoljuk a gyártó által kitűzött 70%-os növekedési célt is."