Papírhackerek

forrás Prim Online, 2006. január 26. 14:04
A vírusok, hackerek és egyéb high-tech kockázatok helyett az európai cégeket fenyegető egyik legnagyobb biztonsági kockázat a jó öreg adathordozó, a papír - erre az eredményre jutott legfrissebb kutatásában a Lexmark.
A több mint 1000 európai irodai alkalmazottra kiterjedő tanulmány feltárta, hogy a cégek még mindig a "sötét középkorban" élnek, ha a bizalmas papíralapú dokumentumok kezeléséről van szó:


“Mint felmérésünk megmutatta, a cégek Európa-szerte elhanyagolják a dokumentumbiztonságot, dacára annak hogy ez mekkora üzleti kockázatot rejt" - mondta Eamon Ryan, alelnök, Lexmark EMEA ügyvezető. “Ezért a Lexmark azon dolgozik hogy ráirányítsa a figyelmet e kérdésre, és célzott megoldásokat dolgozott ki, amely segít a cégeknek megvédeni kockázatos és bizalmas dokumentumaikat. Például egyszerű megoldások - mint a Lexmark munkacsoportos nyomtatók új Confidential Print funkciója, amely csak a személyes azonosító (PIN) beírása után nyomtatja ki a felhasználók számára dokumentumaikat - jelentősen meg tudják növelni a dokumentumbiztonságot."

A megfelelő papírbiztonság gyakorlatának hiánya még kirívóbb, ha figyelembe vesszük, hogy az európai irodai dolgozók harmada (33%) a papíralapú dokumentumokat hatásosabbnak és fontosabbnak tartja, mint az email- vagy telefon-kommunikációt.

Meglepő módon az irodai alkalmazottak nem mutatnak nagyobb érzékenységet saját személyes dokumentumaik biztonsága iránt sem, mint a bizalmas céges iratokkal kapcsolatosan. 41% felejti figyelmetlenül kinyomtatott önéletrajzát a nyomtatótálcán és 40% hagy szanaszét személyes információkat önmagáról.