100 000 PC-t adományoz az Intel a fejlődő országok iskoláinak

Genda Csongor Zoltán, 2006. január 27. 20:04
Craig Barrett, az Intel elnök-vezérigazgatója csütörtökön a davosi világgazdasági fórumon bejelentette, hogy vállalatuk a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektet majd a fejlődő országok IT-felzárkózását szolgáló projektekre.
Az Intel Teach to the Future iniciatíva keretein belül az elkövetkező öt évben a csipgyártó százezer komputert ajándékoz a szegény országok tanintézeteinek, hogy megismertessék az ott élőket a modern számítástechnikai vívmányokkal. Ezenkívül a csipgyártó céljául tűzte ki, hogy 2010-ig újabb tízmillió tanárt részesítenek informatikai kiképzésben.

Az Intel az utóbbi öt esztendőben 35 fejlődő országban több mint 3 millió pedagógus IT-oktatását támogatta, amelyet Barrett óriási sikerként könyvelt el, és azon reményének is hangot adott, miszerint az újabb képzésekkel 2011-ig remélhetőleg mintegy egymilliárd, a fejlődő országokban élő diáknak segíthetnek nagyobb eséllyel indulni a rájuk váró magas elvárásokat támasztó munkaerőpiacon.

Az Intel évente százmillió dollárt kíván ezen oktatási célokra fordítani, és a sikeres végeredmény érdekében együttműködnek az illető országok kormányaival, a helyi vállalatokkal valamint különböző szervezetekkel is.