Warner Music csengőhangok a Skype felhasználóknak

Milkovits Gábor, 2006. január 30. 22:05
A Skype internetes VoIP telefonszolgáltató és a Warner Music olyan megállapodást kötött egymással, amelynek értelmében a Skype ügyfelek ezentúl a Warnerhez szerződött zenészek számaiból tölthetnek le maguknak csengőhangokat.
A csengőhangok ára 1,80 dollár körül lesz és a Skype online üzletén keresztül lesznek elérhetők, hónapokon belül. A letölthető csengőhangok eddig csak a mobiltelefonos területen számítottak elterjedtnek, a Warner Music azonban most nyilvánvalóan meglátta a lehetőséget az eBay által nemrég felvásárolt Skype mintegy 70 millió felhasználójában. A mobilos csengőhangok piaca sokmilliárd dolláros üzletnek számít, így a kezdeményezésnek elvileg komoly jövője lehet a VoIP szegmensben is.

A hivatalosan kiadott közlemény szerint az első csengőhang formájában letölthető zeneszámok előadói között olyan előadók lesznek megtalálhatók, mint a Green Day, Mike Jones, a D4L és elsősorban Madonna, akit húzónévnek szánnak a szolgáltatáshoz és legújabb "Confessions on a Dancefloor" albumának számai mellett olyan régi slágerei is elérhetők lesznek, mint a "Like a Virgin", vagy a "Vogue".