Bővíti Klip szolgatatását a T-Com és a T-Online

forrás Prim Online, 2006. január 31. 13:53
Január végétől további elemekkel bővül a Klip, a T-Com és a T-Online Magyarország internetalapú hangszolgáltatása. Már nem csak interneten, hanem vezetékes és mobil irányba is lehet hívásokat indítani. Továbbá - a T-Comtól kapott 06-21-gyel kezdődő hívószámon - a Klip szolgáltatást használó ügyfelek a T-Com hálózatából vezetékes telefonról is hívhatók.
Októberben Klip néven internetalapú hangszolgáltatást indított a T-Com a T-Online Magyarországgal közösen. A Klip segítségével az interneten ingyenesen kezdeményezhettek és fogadhattak IP-hálózaton belüli hívásokat a szolgáltatás használói. A Klip sikerét bizonyítja, hogy október óta 32 690-en regisztráltak rá.

A szolgáltatás bővítését követően a Klip felhasználók közötti, IP-hálózaton belüli hívások ingyenesek maradnak, továbbá vezetékes és mobil irányba is lehet hívásokat indítani. A vezetékes irányba történő hívások percdíja bruttó 8 forint minden időszakban, függetlenül attól, hogy helyi vagy távolsági hívásról van szó. A mobil hívások díja csúcsidőben bruttó 55 forint, csúcsidőn kívül bruttó 35 forint. A nemzetközi irányba történő hívások ára díjzónáként változó, akár bruttó 15 forint is lehet (pl. Ausztria vezetékes irányban).

A díjazás másodperc alapon történik. A szolgáltatásnak nincsen havidíja és nincs kapcsolási díj sem, de szélessávú internetkapcsolat szükséges hozzá. A T-Com előfizetői a hívások díját utólag (post paid), a számlával együtt fizetik ki, a hívások díja a havi T-Com számlán jól elkülönítve jelenik meg.

A kibővített Klip szolgáltatást egyelőre csak a T-Com ügyfelei vehetik igénybe, azonban hamarosan más szolgáltatók ügyfelei is használhatják majd.

A Klip szolgáltatáshoz tartozó 06-21-es számokat a T-Com hálózatából az XXL és Favorit Plusz díjcsomaggal rendelkező ügyfelek csúcsidőn kívül 0 forintos percdíjjal hívhatják, az egyéb díjcsomagokkal rendelkezők pedig 8 forintos percdíjjal.

Február folyamán a T-Com olyan eszközökkel jelenik meg, amelyek segítségével az ügyfél úgy tudja használni internetes telefonját, hogy nem kell közben a számítógépét bekapcsolva tartania. Az eszközökhöz egy szabványos telefont lehet csatlakoztatni, és annak segítségével kerülnek továbbításra a hívások az interneten keresztül. Az eszközök megvásárolhatóak lesznek a T-Com online áruházában, a T-Pont üzletekben és a nagyobb áruházakban.