Együttműködési megállapodást írt alá a Mindentudás Egyeteme és a Budapesti Kommunikációs Főiskola

forrás Prim Online, 2006. február 1. 14:40
Rendhagyó és egyedülálló együttműködési megállapodást írt alá a Mindentudás Egyeteme és a Budapesti Kommunikációs Főiskola 2006. február 1-jén 11 órakor a főiskola újonnan átadott uniós forrásból épült központjában.
A sajtótájékoztatóval egybekötött rendezvény célja az volt, hogy a két intézmény között megszülessen az a többéves, stratégiai együttműködés, melynek keretében a Mindentudás Egyeteme felsőoktatásban tanuló hallgatónak biztosít szakmai gyakorlati lehetőséget értékteremtő és -megőrző munkája során.

A szakmai munka arra szolgál, hogy az info-trade, vagyis az érték alapú tudás forgalmazásának magyarországi gyakorlatába érdemlegesen bepillantást nyerjenek a felsőoktatási hallgatók. A magyarországi tudásmenedzsmentnek még csak most kezd kialakulni a kultúrája, szakembergárdája.

"Ez a megállapodás abban segít, hogy az elméletben tanultakat alkalmazva, valódi kihívásoknak feleljen meg a jövő generációja. Egyben egyedülálló, hogy már a legkiválóbb 5-6. szemeszteres hallgatók részt vehetnek a programban" - hallhattuk Vass Lászlótól, a Budapesti Kommunikációs Főiskola főigazgatójától.

Fábri György, a Mindentudás Egyetemének tudományos igazgatója kijelentette, hogy mivel "Van egy jó tartalmi alapunk, tudásbázisunk, kialakított brand, miért ne vinnénk tovább a programot. Új lesz az előadások helyszíne, illetve további termékek létrehozását tervezzük az idén. Többek között DVD kiadást, mely az előadások digitális lexikonná való átalakítását jelentené egyéb interaktív elemekkel kiegészítve; virtuális enciklopédiát közel 4000-5000 illusztrációval; nemzetközi megjelenést a berlini Magyar Ház vendégeként, Budapesten pedig Európai Uniós kitekintésű Nyári Egyetemet. Természetesen mindezen termékek létrehozásában, megvalósításában számítunk a Budapesti Kommunikációs Főiskola hallgatóinak együttműködésére is."

A mai napon aláírt megállapodás a következő területekre terjed ki: