Synergon: Harmonic optikai eszközök a Magyar Telekomnak

forrás Prim Online, 2006. február 2. 13:10
A Synergon Informatika Rt. Harmonic típusú optikai CWDM berendezéseket szállít a Magyar Telekomnak. A több fázisban zajló eszközszállítás eddigi megrendeléseinek értéke már meghaladja az 1 milliárd forintot.
A 2005-ben aláírt keretszerződés értelmében a Synergon, mint a Harmonic hivatalos magyarországi viszonteladója optikai berendezéseket szállít a Magyar Telekom országos hálózatának fejlesztéséhez. A leszállított berendezések, valamint az egyéb kiegészítő eszközök lehetővé teszik a Magyar Telekom hálózatának sávszélesség-növelését.

A Magyar Telekom egyik fontos stratégiai célja, hogy tovább növelje a szélessávú internetpenetrációt: az ország vezető szolgáltatójaként 2006 végéig a szélessávú hozzáférés előfizetőinek számát 600 ezerre kívánja bővíteni. Emellett kiemelt figyelmet kíván fordítani az ADSL szolgáltatás folyamatos fejlesztésére is. Következő lépéseként az ADSL2 technológia alkalmazását és országos elterjesztését tervezi. A mostani beruházással a távközlési cég meglévő hálózata magas színvonalon lesz képes ezeknek az igényeknek megfelelni.