Utolsó lehetőség a Nokia Nseries "See New" versenyében való részvételre

forrás Prim Online, 2006. február 8. 19:29
Közeledik a Nokia Nseries "See New" (Láss újat!) című, öt világklasszis fotóművész által támogatott pályázatának leadási határideje.
A világhírű Juergen Teller, a kiváló amerikai Philip-Lorca DiCorcia, a díjnyertes, Londonban élő Nick Waplington, az egyik legnevesebb indiai dokumentumfotós, Raghu Rai, és a neves kínai természet-, és dokumentumfotós, Jiancheng Dong tavaly októberben indította el a versenyt.

Amatőr fotósoktól máris több kifejezetten lenyűgöző felvétel érkezett, amelyek mindegyike esélyes a megfizethetetlen díjra: egy napra az öt profi fotós egyikének asszisztenseként.

A fotóművészek is kézbe vették a Nokia N90 fejlett képkezelő készüléket. A képek a mobil fotózás kedvelői számára létrehozott Nokia Nseries internetes közösség, a - weboldalán láthatók.

"Lenyűgöző az eddig befutott pályaművek minősége és mennyisége" mondta Tapio Hedman, a Nokia multimédia marketingért felelős alelnöke. "Az emberek kíváncsiak a kameratelefonos fotózásban rejlő lehetőségekre, mi pedig, azt hiszem, máris rátaláltunk néhány fantasztikusan tehetséges fotósra, szerte a világon. Nagyon várom már a nyertes képeket."

Nick Waplington megjegyezte: "A fényképezés, mint közvetítő csatorna elérte a fejlődésnek azt a pontját, hogy mindig, minden formában, és mindenhol jelen van. A hol és miként korlátait kitágító kameratelefonok nagy szerepet játszottak ebben, így nagy mozgástér nyílt még sosem látott fotók elkészítésére."

A versenyen minden 18 évét betöltött személy indulhat, aki rendelkezik megapixeles kameratelefonnal. Az anyagok leadásának határideje 2006. február 28. A jelentkezés részletes feltételei a www.seenew.com oldalon olvashatók.

A Nokia N90 a Nokia nagy teljesítményű multimédiás Nokia Nseries készüléksorozatának zászlóshajója. A kiváló fotók készítéséhez fejlett kamerafunciókat tartalmazó Nokia N90 a mobiltelefonok esetében a világon első ízben Carl Zeiss optikát használ, emellett autofókusszal és hússzoros digitális zoommal ellátott, két megapixeles fényképezőgépet, beépített vakut, illetve az éles közeli képek készítésénél használható makró üzemmódot tartalmaz. A készüléken videokamera is található, amelynek felvételei már a telefonon megszerkeszthetők.