Allround: világelső tanúsítvány, sikerév

Kovács Attila, 2006. február 8. 20:19
A BABT (British Approvals Board for Telecommunications) a rádió és telekommunikációs szektorban nemzetközileg elismert tanúsító testület a világon elsőként az Allround Kft. terméke, a CeDaR számára adta ki a Certificate of Attestation tanúsítványát.
BABT már 15 éve auditálja távközlési szolgáltatók számlázási rendszereit, de a termékminősítést, mint új szolgáltatást, tavaly vezették be. Az Allround felismerte, hogy a BABT tanúsítvány megléte kulcsfontosságú lehet a szolgáltatók számára, ha számlázó rendszereik pontosságát és hitelességét biztosítani akarják. A világ vezető távközlési szolgáltatói által használt CeDaR most megszerzett minősítése tovább erősíti meghatározó a termék szerepét a számlázási rendszereket tesztelő eszközök között.

Az Allround történetében 2005 volt az eddigi legsikeresebb év. A cég rekordot jelentő árbevétele az immár négy kontinensen való jelenlétének és gyorsan bővülő ügyfélkörének köszönhető. Jelenleg a világon már 80 millió előfizetőt szolgálnak Allround megoldások. Többek között az alábbi cégek léptek ügyfeleik közé 2005-ben: T-Com (Magyarország), Vimpelcom (Oroszország), SpaceTel (Jemen), Cosmo (Bulgária), Invoicia (Norvégia), Vodacom (Tanzánia), Areeba (Ciprus), Ventelo (Norvégia). A CeDaR 2005-ben is megőrizte piacvezető pozícióját a számlázó rendszerek tesztelése területén, és immár 70 különböző fájl formátum támogatására képes. Az Allround 2005-ben másodszor nyerte el az Informatikai Vállalkozások Szövetsége által kiírt Szoftver Export Díjat.

Mint már korábban a közelgő barcelonai mobilcsúcs eseményhírei között megírtuk, az Allround negyedszer vesz részt 3GSM World Congress-en, illetve állít ki a magyar standon. A termékportfolió két teljesen új termékkel bővült, de új verziókkal mutatkoznak be a már meglévő termékek is. A 3GSM-en debütáló új alkalmazások közül az xDR Store elősegíti a jogi követelményeknek való megfelelést a távközlési szolgáltatók számára, mégpedig a hívásadat rekordok biztonságos, strukturált tárolása és lekérdezése terén, míg az Allround Mediation a különböző telekommunikációs eszközök közötti formátumillesztés feladatát látja el. Új fejlesztések jellemzik a CeDaR számlázási rendszereket tesztelő szoftvert, valamint a roaming management termékcsalád két tagját (TAP Solution, AllRoamer). A tavalyi kiállításon bemutatott Allround Management Console funkcionalitása is jelentősen bővült. A világon elsőként Allround termék kapott számlázási szoftver tanúsítványt.