Volt egyszer egy Vakvagányok, van egyszer egy új dal

forrás Prim Online, 2006. február 11. 08:44
Öt éve február 8-án mutatták be a Tímár Péter által rendezett Vakvagányok című filmet, melynek egyik célja a látássérültek világának bemutatása volt. Talán a rendező így szerette volna közelebb hozni a látókat a vakokhoz, talán így szerette volna megmutatni: a vakemberek között is vannak értékek.
A film érdekessége (melyet kevesen tudnak), hogy a főcímdalt az egyik vak lány énekelte. A vak lány (Máj Kriszta) a BMG gondozásában megjelent lemezen felbuzdúlva tovább képezte magát és mára elkészült egy profi anyag.

Kriszta a Vakrepülés Színtársulat tagjaként több helyen is megmutathatta hangját, a közönségnek tetszett, amit csinált, de hiába kopogtatott a kiadóknál, még a vakvagányos referenciájával sem merték bevállalni az esetleges veszteséget.

Ám az alkotó és segítői gondoltak egy merészet: ha kiadni nem tudják, hát odaadják a célközönségnek.

A www.zene.hu és a Hobby Rádió egy napon tette látogatói számára ingyenesen letölthetővé Máj Kriszta "Elfelejtett álom" című dalát. A Hobby Rádióban nem csupán a dalt hallgathatták meg, hanem egy portréműsort is Krisztával.

Máj Kriszta 1998 óta alapító tagként és színészként tagja a Vakrepülés Színtársulatnak (www.vakrep.hu), melynek művészeti vezetője. 2000-ben a BMG gondozásában jelent meg a Tímár Péter "Vakvagányok" c. filmjének CD-je, melyen Kriszta énekelte a női főszereplő dalait (a filmben is főszerepet játszott). 2002 óta jár a Tunyogi nővérek énekiskolájába. Első saját szerzeménye, melyet meghallgathatnak: Elfelejtett álom.