Ingyenesen letölthető klasszikus zenék a New York-i Filharmónikusok előadásában

Genda Csongor Zoltán, 2006. február 12. 16:03
A New York-i Filharmónikusok a jövőben az általuk játszott művekkel szeretnének kedveskedni a klasszikus zene kedvelőinek, és ingyenes letöltésre szeretnék felajánlani évi négy koncertjüket - jelentette be a zenekar elnöke, Zubin Mehta.
A darabokat CD-lemezek formájában is elérhetővé teszik majd, és ez ügyben már felvették a kapcsolatot a Universal Records/Deutsche Grammophon kiadótársasággal.

A filharmónikusok az egyre csökkenő komoly zenei CD-k iránti kereslet végett döntöttek az általuk játszott koncertek interneten való terjesztése mellett. "A statisztikai adatok azt mutatják, hogy az iTunes zenebolt forgalmának 12%-át klasszikus művek teszik ki, ezért úgy gondoljuk, hogy az internet az egyik legmegfelelőbb médium az általunk játszott darabok népszerűsítésére" - nyilatkozta Mehta.

Paul B. Guenther, a filharmónikusok alelnöke elmondta, hogy már ezen a héten felveszik első koncertjüket, amely hamarosan letölthető lesz a világhálóról, és egyidejűleg természetesen CD-lemezeken is megjelentetik majd azokat.