Villanyszív Valentin-napra

Kiss Ádám Zoltán, 2006. február 14. 07:26
Azok számára, akik a szokásos csokoládé-virág-üdvözlőkártya univerzumból ki szeretnének lépni valami újjal, megalkották a világító villanyszívet, melynek különlegessége, hogy valóban szívhez szóló lehet, hiszen nekünk magunknak kell összeforrasztani.

A kis készülék kitalálói szerint a csoki aranyos, de nem csinál semmi különöset, nos ezen az elektromos szív sem lép túl sokkal, összes tudomány, hogy villódzik. A lényeg azonban a részletekben van, vagyis az alkotás örömében, valamint abban, hogy a saját forrasztási technika miatt nem lesz két egyforma szív.

A kis berendezés tulajdonképpen a csináld-magad elektronikai kirakósok mintájára készült. A mindössze 9 dollár 99 centtért kapható csomag tartalmazza az alapokat: a nyákot, a diódákat, tranzisztorokat, kondenzátorokat és LED-eket, valamint minden szükséges kiegészítőt. A tervezők szerint a berendezés a kapcsolási rajz alapján egyszerűen összeépíthető, bár tény, hogy alapfokú forrasztási ismeretek azért szükségesek, nehogy valaki túlhevítéssel tönkretegyen egy alkatrészt (a LED-ek esetében ez valós veszély, márpedig nem kevesebb, mint 28 található meg belőlük a csomagban), vagy a nyák vezetőfóliáját. Kis szerencsével azonban minden rendben megy, és saját kezünk munkájának gyümölcsével ajándékozhatjuk meg szívünk választottját.