Samsung sportweboldalak

forrás Prim Online, 2006. február 17. 18:30
A Samsung Electronics Magyar Rt. új honlapot indított sportkedvelőknek.
A www.samsungsport.hu aktuális napi hírekkel jelentkezik a sport világából, míg az aloldal, az olimpia.samsungsport.hu, kizárólag a 2006-os torinói téli olimpiai játékokra fókuszál, melynek a Samsung hivatalos telekommunikációs partnere. A Samsung Electronics Magyar Rt. a honlapok tervezésével a Kivi Pess-t és a Kirowski Rt.-t bízta meg.

A www.samsungsport.hu internetes weboldal teljes körű betekintést ad a sport világába. Az új sporttematikájú honlap kiemelt figyelmet szentel a labdarúgásnak, köszönhetően annak, hogy a Samsung Mobile a főtámogatója a világ egyik legjobb, angol klubcsapatának, a Chelsea FC-nek. A weboldalon külön link foglalkozik a portugál edző, José Mourinho által irányított sztárcsapattal. A honlapról az olvasók közvetlenül eljuthatnak az angol klub hivatalos honlapjára is.

A szerkesztőség tervei között szerepel, hogy a kiemelt sporteseményeknek, mint ahogy most a téli olimpiának is, tematikus microsite-ot (aloldal) indítanak. Ennek köszönhetően a Bajnokok Ligája mérkőzéseiről - a negyeddöntőktől kezdve - is külön aloldal számol majd be, ahol az aktuális hírek mellett Chelsea ajándéktárgyakkal is gazdagodhatnak a szerencsés olvasók.

Mintegy három héttel a júniusban kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokság előtt pedig egy újabb külön microsite-tal lepik majd meg a látogatókat, amelyen a sportág legfontosabb, 4 évenként megrendezendő eseményének minden egyes mozzanatát nyomon követhetik az érdeklődők. Az aloldalt a szerkesztők a helyszínen tartózkodó újságírók interjúi, illetve beszámolói teszik még exkluzívabbá.

A csapatsportok, a vízi sportok, a tenisz, az atlétika, a technikai, a küzdő, az extrém, tehát szinte minden sportággal kapcsolatban, illetve az olimpia eseményeiről a látogató megírhatja véleményét az oldalon, sőt, hamarosan sportvideók is letölthetőek díjmentesen.

A www.samsungsport.hu főoldalon elég egy kattintás a "Torino 2006, Olimpiai pillanatok" bannerre, és máris feltűnik az olimpia.samsungsport.hu aloldal. A honlap könnyen áttekinthető felépítésének, illetve a reklámmentes felületnek köszönhetően a látogató figyelme kizárólag a 2006-os téli olimpia eseményeire összpontosul. Az olimpiai sportágak aktualitásairól a "Percről percre" menüpont ad tájékoztatást.

A "Fáklyafutás" menüpont információkkal szolgál az Olimpiai Fáklyás Váltófutásról és a magyar csapat tagjairól. A "Torino 2006" menüpont mutatja be a magyar olimpiai válogatott tagjait, az edzőket, a szakmai stábot, a csapatvezetőket, illetve itt lehet nyomon követni az olimpia programját, a helyszíneket, és az éremtáblázat alakulását. A vállalkozó szellemű olvasók a "Játék" menüpontban regisztrálva értékes Samsung ajándékokkal tehetik emlékezetessé a honlap látogatását.