A Nokia vezetője, Jorma Ollila kapta a GSM Szövetség Elnöki Díját

forrás Prim Online, 2006. február 20. 17:35
A Nokiát a világ egyik legismertebb márkájává emelő vezető munkáját Barcelonában, a GSM Szövetség éves díjátadóján ismerték el. A Nokia vezérigazgatója, Jorma Ollila a világelső mobilkommunikációs cég felépítése során kibontakoztatott vezetői érdemei kapcsán részesült az elismerésben.
A GSM Szövetség díjat átnyújtó elnöke, Craig Ehrlish elmondta: „A díjat egy olyan ember pályafutásának elismeréseként adományozzuk, akinek cége az elért sikerek és növekedés tekintetében a GSM fejlődésének tükörképét nyújtotta: célja a határok nélküli kommunikáció megvalósítása volt, legyen szó akár kézzelfogható, akár nemzeteket elválasztó, gazdasági vagy társadalmi határokról. A Nokia a világ egyik legismertebb márkaneve, amely minőséget, ötletességet és hitelességet sugall.”

Jorma Ollila 1985-ben csatlakozott a Nokiához. 1992-ben lett a vállalat vezérigazgatója, abban az évben, amikor az első európai GSM hálózatok elindították szolgáltatásukat, amikor a Telstra első nem európai szolgáltatóként csatlakozott a GSM közösséghez, és amikor a Vodafone és a Telecom Finland aláírta az első barangolási megállapodást.

A kilencvenes években Jorma Ollila irányítása alatt a Nokia iparágvezetőként dobta piacra a mobiltelefonok tömeges elterjedését eredményező könnyű, megfizethető és divatos készülékeit. A vállalat ennek következtében 1998-ra a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártójává nőtt, és pozícióját azóta is tartja.

A GSM Szövetség Fortune magazin által támogatott Elnöki Díját (Chairman’s Award) a GSM mobilközösség növekedéséhez és virágzásához látványosan hozzájáruló, kiváló egyéni és vállalati teljesítmények elismerése céljából alapították1995-ben.

A korábbi díjazottak között Sir Christopher Gent, a Vodafone Group korábbi vezérigazgatója, Zhang Li Gui, a China Mobile korábbi elnöke, valamint a japán NTTDoCoMo, és a chilei Entel vállalat szerepel.