Kisméretű Sony HD kamkorder

Milkovits Gábor, 2006. február 21. 21:44
A Sony egy olyan új, HD nagyfelbontású képek rögzítésére alkalmas digitális videokamerát mutatott be, amely mindössze 8,2 x 7,8 x 13,9 cm méretű, tömege pedig 500 gramm.

Ez azt jelenti, hogy a HDR-HC3 elnevezésű modell 26%-kal kisebb és könnyebb elődjénél, a HC1-esnél, így könnyedén elfér az ember tenyerében. A méretcsökkentést az a technológiai újítás tette lehetővé, hogy a Sonynak sikerült kisebb lencsét alkalmazni, illetve három fontos csipet integrálni. A készülék akár mozgóképfelvétel közben is lehetővé teszi 2,3 megapixeles állóképek rögzítését – egyébként a maximum 4 MP - , emellett pedig egy új üzemmódban a normál 50 képkocka/másodperces sebesség helyett 200 képkocka/másodperces lassított felvételek is készíthetők vele, 3 másodperces hosszúságban. A kamera 10-szeres optikai zoom-os Carl Zeiss Vario-Sonnar T lencsével, illetve 2,7”-es széles LCD kijelzővel rendelkezik.

A Sony az általa a világ legkisebb HD kamkorderének nevezett készüléket Japánban márciusban hozza forgalomba 1300 dollárnak megfelelő jenért, míg az Egyesült Államokban 1770 dollárba fog kerülni áprilistól. Európai forgalmazásáról egyelőre nem közöltek információt.