VoIP-beszélgetésekre alkalmas Sony egér

Genda Csongor Zoltán, 2006. február 22. 18:14
A Sony bemutatta legújabb fejlesztésű egerét, amely eredeti funkciója mellett alkalmas a VoIP-beszélgetések lebonyolítására is. A Vaio VN-CX1 névre keresztelt, első látásra hagyományos számítógépes tartozéknak tűnő mouse-t azonban szét lehet nyitni - akárcsak egy mobilt - és a beépített mikrofon illetve mini hangszóró segítségével alkalmassá válik az telefonálásra is.
A beérkező hívásokat az eszköz LED-világítással vagy akár csengőhangokkal is képes jelezni, a felhasználók pedig beszélgetés közben a görgő segítségével szabályozhatják a hangerősséget. Az optikai egér 89,2x45,5x23,9 milliméteres paraméterekkel rendelkezik, tömege pedig 67 gramm.

A Sony leginkább a noteszgépek tulajdonosainak ajánlja legújabb termékét, mert míg azok telefonálnak, azalatt nem kell megszakítaniuk teendőiket, hanem a beépített Touchpad segítségével zavartalanul használhatják eközben is számítógépeiket.

A japán elektronikai konszern képviselői elmondták, hogy márciustól már a kereskedelmi forgalomban is kapható lesz a VN-CX1, melynek ára 80 euró.