A Magyar Telekom csoport kedvező árú telefonáltatást kínál Romániában

MTI Sajtóadatbank, 2006. február 24. 09:35
EUfonika márkanév alatt mostantól új, kedvező árú telefonszolgáltatást kínál a romániai ügyfeleknek a Combridge, a Magyar Telekom Romániában bejegyzett leányvállalata - jelentették be csütörtökön Bukarestben sajtótájékoztató keretében a cég vezetői.
A rendkívül nagy érdeklődéssel kísért tájékoztatón a román és magyar sajtó képviselői megismerkedhettek az új, EUfonika márkanevet viselő szolgáltatással. Elhangzott: Magyarország vezető távközlési szolgáltatója - a 2005. novemberi bulgáriai akvizíciót követően – a délkelet-európai régió újabb piacán jelenik meg innovatív és dinamikus alternatív szolgáltatóként.

Csenteri Levente vezérigazgató az MTI-nek elmondta: a cég néhány hónappal ezelőtt olyan összekapcsolási szerződést írt alá a hagyományos vezetékes távközlési szolgáltatóval, a Romtelecommal, amelynek értelmében a Romtelecom hálózatát használva jut el a Combridge szolgáltatása az ügyfelekhez. Az üzleti modell a "hívásonkénti szolgáltató választó" szolgáltatás (call by call). Ez lehetővé teszi a Romtelecom vezetékes lakossági és üzleti előfizetői számára, hogy 20 százalékot a belföldi távolsági, 40 százalékot pedig a nemzetközi hívásaikon spórolhassanak meg.

Az előfizetőnek csak az ingyenes 0800 88 1688 számot kell hívnia, és az EUfonika telefonos ügyfélszolgálatánál máris megrendelheti a szolgáltatást. Az ezt követő szerződéskötés után az 1688 előhívószám beütésével telefonálhat anélkül, hogy  bármiféle kapcsolási vagy havi előfizetési díjat kellene fizetnie.

Az új szolgáltatás hasznosítja a romániai távközlési piac liberalizációjából származó előnyöket. Kedvező árait az IP (Internet Protocol) alapú új generációs hálózat (NGN, Next Generation Network) technológiának és egy innovatív üzleti modellnek köszönheti - mondták a tájékoztatón. Az újfajta telefonálási lehetőség mindenki számára elérhető lesz, az igénylők számára román, angol és magyar nyelvű ügyfélszolgálatot tart fenn a cég.

Csenteri Levente az MTI kérdésére elmondta: a Combridge (amely a Magyar Telecom száz százalékos tulajdonában van) négy éve van jelen a romániai piacon. Eddig kissé árnyékban volt - tette hozzá -, tevékenysége nemzetközi nagykereskedelmi adatátviteli és internet-szolgáltatásokra korlátozódott. Ilyen értelemben most minőségi változást jelent az új lakossági szolgáltatás.

Az MTI kérdésére a vezérigazgató közölte, hogy jelen pillanatban e téren nincs országos méretű versenytársa a Combridge-nek Romániában. Az új szolgáltatás révén a vállalat a romániai piac 15-40 százalékát reméli megszerezni.

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Vezetékes Szolgáltatások vezérigazgató-helyettese a tájékoztatón úgy fogalmazott: az EUfonikával elősegíthetik a romániai fogyasztók előnyére szolgáló szabadpiaci versenyt Romániában.