Pannon példaképek

forrás Prim Online, 2006. február 24. 09:59
Sérült gyerekek úszóedzője, a telefonos lelki segélyszolgálat vezető és dokumentumfilm-készítő a Pannon Példakép Alapítvány első díjazottjai 2006-ban.
A Pannon Példakép Alapítvány átadta a több száz jelölt közül a kuratórium által kiválasztott három legkiválóbbnak a Példakép Díjakat, s a velük járó egy-egymillió forintot.

Magyarország új példaképei:


Mattesz Csilla úszóedző, a Vízipók Egyesület elnöke, aki értelmi sérült gyerekeket tanít úszni,
Buza Domonkos pszichológus, az Élet Alapítvány munkatársa és
Tóth Artin dokumentumfilm-rendező, az Érintettek című film alkotója.

A Pannon Példakép Alapítvány - melynek célja, hogy a nyilvánosság erejével és anyagilag is támogassa azokat a honfitársainkat, akik értékteremtő tevékenységükkel mindannyiunk számára követendő példákat mutatnak - 2005-ben negyedévente három díjat adott át, s munkáját folytatja 2006-ban is.

„A kuratórium olyan szempontrendszert érvényesít a díjazottak kiválasztásakor, amelynek alapján valóban a mindennapok hőseit, igazi példaképeket mutathatunk be az országnak. Ahogyan a kezdetekkor megfogalmaztuk, olyan embereket keresünk, akik eredeti, különleges ötlettel, tevékenységgel fordulnak valós problémák megoldása felé, akik elszántak és kitartóak, munkájukban nem játszik szerepet az anyagi ellenszolgáltatás. ” – mondta díjátadó beszédében Somlyai Dóra, a Pannon vállalati kommunikációs igazgatója, az alapítvány kuratóriumának tagja. Somlyai Dóra hangsúlyozta: „A jelöltek tevékenysége általában nem mérhető, még kevésbé egymással összemérhető. A Példakép Díj nem verseny, a jelöltek között minden alkalommal számos értékes embert ismerünk meg, sokan megérdemelnék az elismerést. Visszatekintve az első évre - a jelölő levelek és e-mailek százaira, az első tizenkét díjazottra - bizonyosak lehetünk abban, hogy jó úton indultunk el.”

A Példakép Alapítvány folyamatosan várja a jelöléseket. Az alapítvány postacíme: Pannon Példakép Alapítvány, 2040 Budaörs, Baross u. 165.; elektronikus levélcíme: peldakep@peldakep.hu. Az alapítvány működéséről további információk az interneten a www.peldakep.hu oldalon találhatóak.