Szülői felügyelet a Windows-hoz

Milkovits Gábor, 2006. február 24. 11:04
A Microsoft tesztelőknek kiadott egy olyan Windows-hoz kifejlesztett szülői felügyeleti eszközt, amely lehetővé teszi a veszélyesnek ítélt online tartalmak szűrését.
A Windows Live Family Safety Settings nevű internetalapú szoftver segítségével a szülők letilthatják gyermekeiknek a pornográfiával, alkohollal, drogokkal, szerencsejátékkal, vagy dohányzással kapcsolatos tartalmú oldalak elérését. Az alkalmazás révén a különféle korú gyermekekhez egyedi beállítások készíthetők ugyanazon a PC-n, ezen kívül pedig nyomon követhető az is, hogy milyen oldalakat látogattak az elmúlt időszakban. A Microsoft tervei szerint a Windows Vistának eleve része lesz egy hasonló szülői felügyeleti program.

A Microsoft tavaly novemberben több online szolgáltatást illetve kapcsolódó szoftvert is kiadott az új Windows Live márkanévvel, például a Windows Live Mail levelező-, vagy a Windows Live Messenger azonnali üzenetküldő programot. A cég emellett az Office irodai programcsomag Live online kiadását is tervezi a közeljövőben. A Windows Live Family Safety Settings végleges verziójának megjelenéséről egyelőre nem közöltek információt.