A hollandok körében a legelterjedtebb a PC és az internet

Genda Csongor Zoltán, 2006. február 24. 20:21
Egy a héten közzétett felmérésből kiderül, hogy sehol a világon nincs úgy elterjedve a számítógépek és az internet használata, mint Hollandiában. Ezek szerint az ország állampolgárainak 82%-a használ PC-t, és a lakosok 72%-a pedig rendszeresen él a világháló nyújtotta lehetőségekkel.
A dobogó második fokán követi őket Kanada, ahol az emberek 79%-a vagy otthon, vagy a munkahelyén kerül közvetlen kapcsolatba a számítógéppel, 71%-uk pedig gyakorta internetezik, és a harmadik helyre visszaszorult Egyesült Államokban pedig ez az arány 76 illetve 70%.

A szakértők úgy vélik, hogy Hollandiában a számos adókedvezmény, és a szolgáltatások alacsony árai az oka a nagyszámú PC- illetve internethasználatnak. Az állami támogatásoknak köszönhetően az ottani lakosok jóval olcsóbban juthatnak hozzá egy új számítógéphez, mint másutt, és a DSL-előfizetések árai is jóval az európai átlag alatt vannak, azaz míg a kontinens más országaiban átlagosan 37 euróba kerül a havi díj, addig a hollandok csupán 17 eurót kell hogy fizessenek ugyanazon szolgáltatásért.