Samsung digitális fényképezőgép HDMI interfésszel

Milkovits Gábor, 2006. február 25. 10:10
A Samsung bemutatta az első olyan digitális fényképezőgépet, amely kompatibilis az újabb HDTV-ken található HDMI bemenettel, illetve interfésszel, és így képes a memóriáján tárolt fotók igazán minőségi megjelenítésére.
A kompatibilitás révén tulajdonképpen valódi felbontásban és minőségben láthatjuk a 8 megapixeles Digimax L85-össel készített felvételeket HD televíziónk képernyőjén. A kompakt készülék egy ötszörös optikai zoom-os Schneider Kreuznach lencsével, 2,5”-es LCD kijelzős keresővel, választható manuális zár-, rekesz- és egyéb beállítási lehetőségekkel, valamint a Samsung AEB technológiájával is rendelkezik. Ez utóbbi lehetővé teszi egy adott expozícióról csekély mértékben különböző beállításokkal rendelkező képek sorozatának gyors és automatikus készítését, ezáltal növelve az optimális fotó megalkotásának esélyét.

A Samsung Digimax L85 a kötelező 640x480 képpontos, 30 kocka/másodperces MPEG-4 mozgókép-rögzítési alkalmazással is el van látva, emellett pedig a gyártó szerint menüje is gyorsabb és kellemesebb, mint elődeié. A gép várhatóan áprilistól lesz kapható, 500 dollárnak megfelelő áron.