Évente megrendezendő házimozi-kiállítás Hannoverben

Genda Csongor Zoltán, 2006. február 25. 18:45
Az Art&Voice Medien németországi cég egy új szórakoztató elektronikai vásár megrendezésével szeretné a jövőben évente a nagyfelbontású készülékeket valamint házimozi-berendezéseket kedvelő végfelhasználókat Hannoverbe csalogatni.
A tervek szerint a kiállítás helyszíne a CeBIT-től eltérően a hannoveri Congress Centrum lenne, és már idén májusban megnyitja kapuit a HomeCinema-HighEnd 2006 névre keresztelt, a legmodernebb szórakoztatóelektronikai vívmányokat felvonultató piac. A szervezők úgy vélik, hogy a mostani bemutató stratégiai szempontból igen nagy jelentőséggel bír, ugyanis még a június 9-i football világbajnokság megkezdése előtt számos látogató kap majd kedvet valamely nagyfelbontású televízió illetve kivetítő beszerzésére, hogy azokon követhessék majd figyelemmel a labdarúgó közvetítéseket.

Az ARt&Voice képviselői úgy vélik, az észak-németországi régióban a HomeCinema-HighEnd lehet az év egyik legfontosabb eseménye, annak ellenére, hogy az IFA 160.000 négyzetméteres kiállítási területével szemben ők csupán 2000 négyzetméteren vonultatják majd fel a legújabb termékeket. A leginkább a HDTV-k és házimozi-eszközök népszerűsítését célul kitűző szervezők azonban azt is szemléltetni szeretnék, hogy az új készülékek bármely nappaliba elhelyezhetők anélkül, hogy megbontanák a az otthonok harmóniáját. A cég ezt természetesen nem bízza a véletlenre, ugyanis a bemutatótermek kialakításában és a berendezések esztétikus elhelyezésében segítségükre lesznek majd az egyik elismert lakberendező társaságnak a szakemberei is.