10 százalék fölött növelte üzemi eredményét tavaly a Romtelecom

MTI Sajtóadatbank, 2006. február 28. 09:31
A román Romtelecom tavaly 10,3 százalékkal, 925,7 millió euróra növelte üzemi eredményét, a tavalyelőtti 839 millió euróról.
A Romtelecom - a görög OTE-csoport része - a negyedik negyedben 235 millió eurós üzemi erdeményt ért el, a korábbi 220,7 millióhoz képest 6,5 százalékos emelkedéssel.

Elemzők a román kormány várakozásainál későbbre, csak szeptember-októberre várják a Romtelecom vezetékes távközlési szolgáltató állami kézben levő részének tőzsdei bevezetését. A kormány az állami tulajdonban lévő, majdnem 46 százaléknyi Romtelecom-hányadot privatizációs programja keretében akarja értékesíteni.

Londoni szakértők szerint a román kormány 500 millió-1 milliárd dollár bevételt várhat a részvénykibocsátásból.

A Romtelecom 54 százalékos tulajdonosa a legnagyobb görög távközlési cég, a Hellenic Telecommunications Organization (OTE). A román államnak 45,99 százaléka van a Romtelecomban.

A Magyar Telekom Csoport romániai tagvállalata, a Combridge új szolgáltatást indított el a román piacon - közölte a magyar távközlési társaság a napokban az MTI-vel. A Magyar Telekom közleménye szerint az EUfonika elnevezésű szolgáltatás lehetővé teszi a Romtelecom vezetékes lakossági és üzleti előfizetőinek, hogy 20 százalékot megtakarítsanak a belföldi távolsági, 40 százalékot pedig a nemzetközi hívásaikon.