Választási portált indított március elsejével a Népszava

OTS - Cégvonal, 2006. március 1. 14:03
A Minden, amit a jó választáshoz tudni kell mottóval induló internetes oldal nemcsak kampányhíreket, közleményeket, esemény-előrejelzést, régi választásokról szóló írásokat és publicisztikákat tartalmaz, de több politikus netnaplójának - blogjának - is helyet ad.
A magyar belpolitikai életben, s különösen a mostani, kiélezett kampányharcban egyedinek számít, hogy egy kormánypárti és egy ellenzéki politikus közös webnaplót vezet. A Népszava választási portálján ugyanis Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke és Csapody Miklós, az MDF parlamenti képviselője közösen jegyzi a portálon olvasható webnaplót. A 2006.hu weblap szerkesztői remélik, hogy (ahogyan azt korábban jelezték is) mind több politikus - pártállástól függetlenül - csatlakozik majd a kezdeményezéshez, s ezzel is hozzájárulnak ahhoz, hogy a választók mind több személyes információ ismeretében hozhassák meg döntésüket a szavazófülkékben.

Hasonló különlegesség a 2006.hu internetes portálon, (amely a Kuster Webdesign munkája) az a parlamenti pártok programpontjait tartalmazó teszt, amelynek eredményeként bárki megtudhatja: mely politikai irányzathoz, párthoz áll legközelebb.