Testre szabható megoldások a HP új adattárolási termékeivel

forrás Prim Online, 2006. március 2. 14:23
A HP StorageWorks portfólió nemrégiben bemutatott hardver- és szoftverfejlesztései a pontosan testre szabott megoldásokhoz segítik hozzá az ügyfeleket. Míg korábban jellemezően háromféle megoldással találkoztunk a piacon (kicsi, közepes és nagy), mostanra a széles termékválasztéknak köszönhetően mozaikszerűen lehet egy cég IT infratruktúráját megtervezni.
A HP ázsiai StorageWorks konferencián bemutatott új fejlesztések a diszkes adattárolás, a biztonsági mentés és a távoli irodák igen költséghatékony összeköttetését teszik lehetővé HP vagy vegyes szállítói környezetben.

Az IT-infrastruktúra egyszerűsítése központi szerepet játszik a HP Alkalmazkodó Nagyvállalat (Adaptive Enterprise) stratégiájában, amely az üzleti és informatikai folyamatok összehangolásával segít a vállalatoknak a változásokhoz igazodniuk. E stratégia részeként a HP IT-konszolidációs megoldásai lehetővé teszik a költségek csökkentését és az üzleti reakciókészség javítását, valamint megkönnyítik a vállalatoknak, hogy üzleti versenylőnyre tegyenek szert.

"A taktikai szemléletű, csak tárolótermékekkel foglalkozó szállítók nem szállhatnak versenybe a HP-val az új korszakot jelentő, információközpontú konszolidáció megvalósítása terén" - nyilatkozta Bob Schultz, a HP StorageWorks divíziójának alelnöke és ügyvezető igazgatója.

A portfólió csúcsmodelljeinek számító HP StorageWorks EVA és XP lemeztömbök új fejlesztései:



Tárolótechnológia és szolgáltatások
A biztonsági másolatkészítést támogató infrastruktúrák felgyorsítására törekvő ügyfelek igényeire reagálva a HP felkészítette a HP StorageWorks 6000 virtuális könyvtárrendszert az új, 500 GB-os meghajtók támogatására 70 terabájtra (TB) növelve a megoldás maximális kapacitását.

Az új HP StorageWorks MSL2024 szalagkönyvtár a kis- és középvállalatoknak kínál emelt szintű képességeket a biztonsági másolatkészítés terén. A fejlett jellemzőkkel ellátott MSL2024 összesen 9,6 TB adat tárolására képes. 2U magas háza a versenytárs megoldások méretének alig fele. Menedzsmentszoftvere segítségével (Library and Tape Tool) minden kényelmi funkciója beintegrálható a már megszokott HP OpenView menedzsment környezetbe.

A több telephellyel rendelkező cégeknek új LAN hálózati megoldással frissítette a HP StorageWorks Enterprise File Services (EFS) WAN-gyorsító családját. A WAN Accelerator rendkívüli mértékben gyorsítja a távoli telephelyek közötti kommunikáció sebességét. Ily módon lehetővé teszik a távoli helyszínek IT-infrastruktúrájának adatközpontba való csatlakoztathatóságát. Ezzel a megoldással egy kisebb árú és sávszélességű kapcsolattal is gyorsabb kapcsolat érhető el. A termék nem csupán adattömörítést végez, hanem protokollszintű optimalizációt is, és intelligens gyorsítótár funkciója révén akár több tízszeresére is növelheti a sávszélesség képességeit.

A HP emellett heterogén tárolóerőforrás- és SAN-felügyeleti szoftverkínálatát is frissítette. A továbbfejlesztett HP Storage Essentials Backup Manager a HP-UX és Linux környezetre is kiterjesztett jelentéseket készít a biztonsági másolatkészítésről, a HP Storage Essentials Provisioning Manager pedig az IBM, a Sun, a Xiotech, a Cisco és a Qlogic lemeztömbjeit és switcheit is bevonja az erőforráskiosztás (provisioning) folyamatába.

További információ a HP StorageWorks portfólióról: www.hp.com/go/storageworks.