Hamarosan új keresőt jelentet meg a Microsoft

Milkovits Gábor, 2006. március 2. 21:59
A Microsoft egy friss bejelentés szerint hónapokon belül egy teljesen megújított online keresőszolgáltatást indít, amely a cég európai elnöke szerint rövidesen felülmúlja majd a Google-t népszerűségben.
Neil Holloway úgy nyilatkozott, hogy az MSN Search helyébe lépő új internetes keresőprogram Amerikában hat hónap alatt jelentősebb helyet foglal majd el, mint a rivális Google keresője. Maga a megjelenés is körülbelül fél éven belül várható a tengerentúlon, ám Holloway szerint az európai országok is hamarosan szintén sorra kerülnek. A szoftverkonszern nem tervezi a terméket integrálni a Vista operációs rendszerbe, valószínűleg már csak azért sem, mert ettől még semmiféle előnyhöz nem jutna az interneten a Windowstól függetlenül létező Google-lal szemben. A keresőt ugyanakkor beépítik majd a Windows Messenger és Hotmail online kommunikációs alkalmazásokba, hogy ezáltal minél sokoldalúbb és ugyanakkor egy helyről elérhető internetes szolgáltatást kínáljanak a felhasználóknak.

Holloway a Reuters értesülése szerint tágabb összefüggésbe ágyazva nem félt kijelenteni, hogy az új Microsoft kereső "kétszer olyan jó, mint a Google". Elmondta még, hogy a szoftver az URL címek nem mindig túl hatékony keresése helyett inkább a konkrét és pontos információkra koncentrál majd. Példaként említette a felhasználók által keresett ingatlanok, vagy mondjuk az egy környéken megfelelő étlapot kínáló éttermek részletes listázását, ahelyett, hogy a keresősorba beírt szóhoz kapcsolódó URL-ek tömegét kapnánk, amelyeknek ráadásul alig a fele tartalmaz használható információt.