Az Apple Németországot szemelte ki

Genda Csongor Zoltán, 2006. március 6. 19:17
Egy német gazdasági magazin értesülései szerint az Apple számítógépgyártó Németországban akar tovább terjeszkedni, ugyanis előkészületeket tettek a Szövetségi Köztársaságban való Apple Store-(ok) megnyitására.
Jelenleg a kaliforniai konszern 130 boltot üzemeltet, melyek nagy része az Egyesült Államokban található, azonban jelen vannak még kiskereskedéseikkel többek között Kanadában, Japánban és Nagy-Britanniában is.

A lap értesülései szerint hivatalosan is bejegyezték Münchenben az Apple Retail Germany GmbH-t, és ez arra enged következtetni, hogy Steve Jobs Németországot szemelte ki legújabb Apple Store-jának helyéül, melynek célja a "számítógépekkel illetve más elektronikai készülékekkel való kereskedés".

Eddig még tisztázatlan, hogy a vállalat üzlete Münchenben vagy valamely más nagyvárosban lesz-e. Az Apple Deutschland szóvivői nem kommentálták az eseményeket, azonban szakértők úgy vélik, hogy akár Berlinbe, Kölnbe, Frankfurtba vagy Hamburgba is helyezheti németországi centrumát a számítógépgyártó konszern, azonban az is elképzelhető, hogy több városban is létesítenek majd Apple Store-okat.