Elindult az orvvadászfogó multimédiás kalandjáték utolsó pályája

forrás Prim Online, 2006. március 6. 14:03
A végéhez közeledik az az egyedülálló virtuális kalandjáték, amelyet a Magyar Telekom és a WWF Magyarország indított a „Vigyázz a madárra!” természetvédelmi program keretében. A harmadik pálya helyszíne a Duna Dráva Nemzeti Park gemenci térsége. Az „Orvvadászfogó” célja, hogy szórakoztató módon bemutassa a madárvédelmi programot és a hozzá kapcsolódó ismereteket.
A kalandjáték három hazai természetvédelmi területen játszódik, amelyek jellemzője, hogy kiemelkedően gazdag élővilággal rendelkeznek, sok ritka és védett madárfajnak adnak otthont. Az első pálya a Duna-Ipoly Nemzeti Park ócsai területén játszódott, a második küldetés a Kiskunsági Nemzeti Park apajpusztai térségében zajlott, míg a harmadik feladatsort a Duna-Dráva Nemzeti Parkhoz tartozó Gemencen kell megoldani. Eddig közel 5500 játékos próbálta ki tudását a virtuális nemzeti parkok területén. Az utolsó szakaszban a játékosoknak arra is lehetőségük lesz, hogy barátaikat is bevonják a játékba és ezzel plusz pontokat szerezzenek.

A harmadik pálya a gemenci térséget idézi: a pályán látható táblák pontos másolatai a helyi tanösvénynek, így információkat nyújtanak a terület állat- és növényvilágáról. A táblákat érdemes körültekintően elolvasni, hiszen a megszerzett információkkal lehet a feladatokat megoldani. Jellemző állatfaja a területnek a hód, amely a WWF hód-visszatelepítési programjának köszönhetően csupán az elmúlt években szerezte vissza elhagyott élőhelyeit ezen a vizes területen. A játékosoknak ezen kívül körültekintően kell bánni a területen található állatokkal és madarakkal egyaránt, ha sikeresen szeretnék befejezni a küldetést. Többek között meg kell keresniük, és kórházba kell szállítaniuk egy sérült madarat, de a hagyományosnak számító madárcsali és csapdagyűjtés sem maradt ki a feladatok közül. A játék március végéig érhető el a www.magyartelekom.hu oldalról.