Canon PowerShot A420, A430, A530

forrás Prim Online, 2006. március 8. 16:35
A Canon ma jelentette be három új PowerShot fényképezőgép forgalomba hozatalát. A népszerű sorozat új tagjai, a PowerShot A420, A430 és A530 a könnyű kezelhetőség, a kiváló konstrukció mintapéldányai, és elsőrangú képminőséget biztosítanak elérhető áron.
A fényképezőgépek legfontosabb tulajdonságai:

PowerShot A420 – 4.0 megapixeles CCD érzékelő, 3.2x optikai zoom (digitálissal kombinálva kb. 11x), 15 fényképezési mód, VGA videók, és 5-pontos AiAF autofókusz.
PowerShot A430 – Négyféle színben kapható, 4.0 megapixeles CCD érzékelő, 4.0x optikai zoom (digitálissal kombinálva kb. 14x), 15 fényképezési mód, VGA videók hanggal, AV kimenet és rugalmas 9-pontos AiAF autofókusz.
PowerShot A530 – Kiemelkedő teljesítmény: 5.0 megapixeles CCD érzékelő, 4x optikai zoom (digitálissal kombinálva kb. 16x), 17 fényképezési mód, VGA videók hanggal, 9-pontos AiAF és ISO 800 érzékenység a gyengén megvilágított környezetben való fényképezéshez.
Magyar nyelvű menü
Mindhárom gépben a Canon népszerű DIGIC II processzor dolgozik, gyors iSAPS technológiával, gyors reagálású funkciókkal és kiváló képminőséggel.
Az új gépeket azoknak ajánlják, akik most először vásárolnak digitális gépet, továbbá azoknak a tapasztalt fotósoknak is, akik könnyen vihető második gépet szeretnének vásárolni.

Könnyű kezelhetőség

A három új PowerShot gépet úgy tervezték, hogy igen egyszerű legyen a használatuk bárki számára. A kompakt és könnyű géptestek ergonomikusan illeszkednek a felhasználó kezébe, az ügyesen elhelyezett vezérlőgombok pedig gyors hozzáférést biztosítanak a legtöbb funkcióhoz. Az 1,8 inch képátlójú LCD kijelzőn megjeleníthető a segédháló is, amely segít a komponálásban, az Éjszakai Megjelenítés pedig sötétben teszi láthatóbbá a kijelzőn megjelenő képet.

A 9-pontos AiAF (az A420-on 5-pontos) autofókusz akkor is pontosan állítja be az élességet, ha a téma nincs a középpontban. Az autofókusz-segédfény pedig gyenge megvilágítás esetén segíti az élességállítást. A PowerShot A420-on és az A430-on rendelkezésre áll 1cm-es Szuper Makró mód is, amellyel nagyon közeli felvételeket lehet készíteni.

Az A420-on és az A430-on 15-féle fényképezési mód közül választhat a felhasználó, míg az A530-on 17-féle mód áll rendelkezésre. A Különleges téma módok speciális megvilágítási helyzetekben működnek, például Beltéri, Vízparti és Havas helyszíneken. A kísérletező kedvűeknek tervezték a Színkiemelés és Színcsere effekteket, amelyekkel dráma hatásokat lehet elérni akár fényképen, akár videón. A Színkiemeléssel a felhasználó egy színt megtarthat, a kép többi részét pedig fekete-fehérre változtathatja, illetve két színt kicserélhet egymással a Színcsere effekt segítségével. Rendelkezésre áll többféle Saját színek fotóeffekt is.

A videó módban az A420-szal akár 3 percnyi VGA filmet is rögzíteni lehet, az A430-on és az A530-on pedig vagy 60 percnyit, vagy 1GB-nyit (amelyik előbb megtörténik). Az A430 és az A530 hangot is felvesz a videókhoz, és csatlakoztatók TV-hez vagy számítógéphez a nagyképernyős visszajátszáshoz. A Kompakt videó módban pedig olyan kisfelbontású videók készíthetők, amelyek közvetlenül elküldhetők e-mailen keresztül.

Fejlett fényképezési funkciók
Az A530 képes az ISO 800 érzékenységű felvételkészítésre, így a felhasználó készíthet beltéri fényképeket olyan helyen, ahol a vaku használata nem ajánlott vagy nem lehetséges, például templomban vagy koncerten.

Mivel a szélesvásznú televízió nagy népszerűségnek örvend Európában, a Canon lehetővé tette a szélesvásznú fényképek készítését mindhárom modellel. A felhasználó 16:9 formátumú panoráma-felvételeket készíthet, és SELPHY kompakt fotónyomtató segítségével ki is nyomtathatja őket.

Azonnali fotónyomtatás


Mindhárom gép PictBridge-kompatibilis, így azonnal nyomtathatók a fényképek a megfelelő nyomtatóval. A SELPHY CP nyomtatókkal akár igazolványképek és videóból kivágott állóképek is nyomtathatóak. A Print/Share gomb segítségével gombnyomásra nyomtathatók illetve tölthetők át PC-re vagy Macintosh-ra a képek. Az új Print menü még könnyebbé teszi a nyomtatások kezelését közvetlenül a fényképezőgépről.