Canon PowerShot A700, A540

forrás Prim Online, 2006. március 8. 17:41
A Canon ma forgalomba hozza két új PowerShot fényképezőgépét, a PowerShot A700-at és a PowerShot A540-et. Mindkét modellt a rendkívül egyszerű használat mellett elérhető kreatív rugalmasság jellemzi. A 6,0 megapixeles A700 új szintre emeli az A-sorozatú gépek teljesítményét a 6-szoros optikai zoom objektívjével és az optikai keresőjével. Az A540 szintén 6,0 megapixeles felbontással rendelkezik, optikai zoomja azonban 4-szeres. Mindkét gépen megtalálható a fényképezési módok széles skálája, valamint az, hogy konverziós előtétlencsék felhelyezésével bővíthető az alkalmazási terület.
A PowerShot A700 és a PowerShot A540 legfontosabb tulajdonságai:

DIGIC II képfeldolgozó processzor, iSAPS technológiával
Precíz fókuszálás a Flexizone AF/AE1 (PowerShot A700) és a 9-pontos AiAF1 segítségével
ISO 800 érzékenység
Szélesvásznú (16:9) fényképek készítése
30 képkocka/mp-es VGA videók rögzítése
2,5 inch képátlójú LCD Éjszakai Megjelenítéssel és Pozícionáló hálóval
Magyar nyelvű menü

Az optika

A PowerShot A700 6-szoros optikai zoom-mal rendelkező objektívje (35 – 210 mm, 35 mm-es gépre vetítve), illetve a PowerShot A540 4-szeres optikai zoom-mal rendelkező objektívje (35 - 140mm, 35 mm-es gépre vetítve) minőségi, tiszta képet hoz létre, kihasználva a 6,0 megapixeles felbontást. Az A700-on valós képű optikai kereső található – a 6-szoros zoom-mal rendelkező gépek közül elsőként –, így precíz kézi élességállítás is lehetséges az LCD monitor használata nélkül.

Mindkét géphez kapható nagylátószögű (0.7x) és teleobjektív (1.75x) a fókusztartomány bővítésére, így az A700 esetén 15-szörös, míg az A540 esetén 10-szeres optikai zoom érhető el végeredményként, de makró felvételek készítéséhez is vásárolható külön objektív.

Fényképezési módok a kreatív képalkotásért

Az A700-as 19 fényképezési módja és az A540-es 20 fényképezési módja kiváló művészi lehetőségeket biztosít a felhasználó számára. Mindkét gépen található Manuális mód, Záridő-előválasztás és Blende-előválasztás. A különleges téma módok – például az Éjszakai pillanatfelvétel és a Hó – speciális megvilágítási körülmények esetén segítenek, míg a Színkiemelés és a Színcsere módok drámai hatások létrehozását teszik lehetővé a fényképek és videók esetén is. 30 képkocka/mp-es VGA videók rögzíthetők 1GB méretig mono hanggal, illetve rögzíthető 60 képkocka/mp-es QVGA videó is a lassított visszajátszáshoz. A Kompakt módban kisfelbontású videók rögzíthetők akár 3 perc hosszúságig, amelyek közvetlenül elküldhetők e-mailben. A Saját színek effektus bekapcsolható már a rögzítés előtt is.

Mindkét gépen rögzíthetők szélesvásznú (2816 x 1584 pixeles) képek is 16:9 formátumban, amelyeket utána szélesvásznú televízión is meg lehet tekinteni, illetve ki lehet nyomtatni SELPHY kompakt fotónyomtató segítségével.

Fényképezés gyenge fényviszonyok között

Az ISO 800 érzékenység lehetőséget ad a beltéri fényképezéshez gyenge megvilágítás mellett is. A segítségével rövid záridőkkel is lehet felvételeket készíteni, így stabil kép kapható maximális zoom mellett is, és elkerülhető az elmosódás. A PowerShot A700 High ISO Auto módban automatikusan a nagyobb ISO érzékenységekhez állítja be az expozíciót, a DIGIC II processzor pedig minimalizálja a képzajt.

Azonnali fotónyomtatás

Mindkét fényképezőgép PictBridge kompatibilis, így azonnal nyomtathatók a képek a Canon SELPHY CP kompakt fotónyomtatókon illetve a legtöbb Canon PIXMA nyomtatón. A SELPHY CP nyomtatókkal akár igazolványképek és videóból kivágott állóképek is nyomtathatóak.

A Print/Share gomb segítségével gombnyomásra nyomtathatók illetve tölthetők át PC-re vagy Macintosh-ra a képek. Az új Print menü még könnyebbé teszi a nyomtatások kezelését közvetlenül a fényképezőgépről.