100 inch-es LCD TV az LG-től

Milkovits Gábor, 2006. március 9. 09:37
Az LG egy 100” képátmérőjű, 16:9-es méretarányú „szélesvásznú” LCD televíziót mutatott be, amely a cég szerint az eddigi legnagyobb ilyen termék.
A most leleplezett prototípus méretben jelentősen felülmúlja az eddigi rekorder 82 inch-es Samsung modellt, és csak egy hajszállal marad el a legnagyobb plazmatévé, a Panasonic 103 inch-es készüléke mellett. A 2,2 m széles és 1,2 m magas képernyőjű készülék 6,22 millió képpontot jelenít meg, színhűsége 92%-os, emellett pedig 3000:1 kontrasztaránnyal és 5 ms-os válaszidővel rendelkezik.

Aligha valószínű, hogy ezek a hatalmas képernyős televízió-monstrumok egyhamar a boltokba kerülnének, mivel egyelőre megfizethetetlennek bizonyulnának a többség számára. A nagy felhajtással kísért bemutatók célja a gyártók népszerűsítése mellett leginkább a két egymással versengő technológia megmérettetése. A legújabb LG prototípus most egyértelműen az LCD felé billenti el a mérleg nyelvét különösen, ha figyelembe vesszük, hogy ezek a képernyők a jó minőség mellett árban egyre inkább rendre versenyképesebbnek bizonyulnak a (mostanáig) maximális méret tekintetében vezető plazmatévékkel szemben.