Miskolc honlapja a legjobb

MTI Sajtóadatbank, 2006. március 10. 08:25
Másodszor osztották ki az e-go díjakat önkormányzati honlapok elismeréséért; idén a fődíjat Miskolc kapta.
"Az előző évhez képest ötven helyet előreugrott a sorban a borsodi megyeszékhely honlapja, amely idén elvitte az abszolút győztesnek járó első és egyben különdíjat" - mondta az MTI-nek Veres László, a miskolci önkormányzat szóvivője szerdán.

A községi és nagyközségi kategóriában Pellérd, Görcsöny, Vajszló helységek kerültek a dobogóra, utánuk Bük, Törökbálint a sorrend. A városok között Százhalombatta lett az első, majd Szentendre, Gyula, Göd és Hajdúszoboszló következik - tette hozzá.

A nagyvárosok között - ebben a csoportban kaptak helyet Budapest és kerületei is - Székesfehérvár vitte el a pálmát, a második helyre Sopront és Budapest Székesfővárost sorolták holtversenyben, majd Pécs, Zalaegerszeg és Szombathely következik - ismertette a rangsort Veres László.

Beszámolt arról, hogy négy díjat osztottak ki az önkormányzatok között, településkategóriánként egyet-egyet - község, város, nagyváros - és egy különdíjat, amely minden kritériumban a legjobbnak bizonyult, "aki a száz legjobb minősítést elért honlapot tartalmazó TOP100-as listát vezeti. Ez 2005-ben a borsodi megyeszékhely honlapja."

Emlékeztetett arra, hogy a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) másodízben értékelte az önkormányzatok honlapjait. A TÁRKI Rt.-vel közösen végzett, a TÖOSZ e-go nevű programjának részét képező kutatásban valamennyi magyar önkormányzati honlapot kiértékeltek. Az értékelő szempontoknál hangsúlyos, hogy mennyiben elégíti ki az önkormányzat honlapja az e-közigazgatás, illetve az e-önkormányzás követelményeit, továbbá, hogy mennyire szolgálja a település megismerését, az elérhető szolgáltatásokat, illetve milyen a honlap informatikai fejlettsége.