Epson Stylus Photo R340 eredeti ötletekkel

forrás Prim Online, 2006. március 10. 09:14
Az Epson Stylus Photo R340-es új otthoni fotónyomtatója eredeti ötletek egész arzenálját vonultatja fel. A 6 szín használatával kivételes nyomtatási minőséget biztosító nyomtatóban olyan új funkciók találnak egymásra, mint a 2,4 colos monitor, az integrált Epson PhotoEnhance technológia, a CD és DVD nyomtatás, valamint a jól bevált MicroPiezo nyomtatási technológia. Mindennek eredménye ez a rendkívül funkciógazdag, kivételesen szép nyomtatványok készítésére alkalmas, ráadásul nagyon egyszerűen használható nyomtató. További előnye, hogy a memóriakártya-nyílásoknak, a PictBridge, a USB Direct Print, illetve a Bluetooth opciónak köszönhetően a nyomtatáshoz nincs szükség PC-re. Az R340 2006. márciusától lesz elérhető 49 990 Ft-os áron.
Az Epson Stylus Photo R340 a 2,4 colos folyadékkristályos ellenőrző képernyő segítségével egyszerű képkiválasztást tesz lehetővé. A képek előzetesen megtekinthetők, kiválaszthatók és kivághatók. Magától értetődik, hogy a kiváló képminőséget biztosító, önállóan is működtethető fotónyomtató olyan képszerkesztő funkciók gazdag választékát kínálja, mint a fényesség és a színtelítettség beállítása, továbbá különféle szűrő és layout opciók.

Az Epson Stylus Photo R340 kb. egy perc alatt nyomtat ki egy 10 x 15 cm-es képet, amelynek minősége a fotólaborban kidolgozott képekkel szemben is megállja a helyét. Még ennél is fontosabb, hogy az Epson Stylus Photo R340 a maga kategóriájában a legkiválóbb minőséget biztosító otthoni fotónyomtató, köszönhetően a max. 3 pl-es festékcseppel dolgozó hat különböző színű festékkazettának, a változtatható cseppméretet biztosító Variable-sized Droplet technológiának, valamint az Epson MicroPiezo technológiájának.

Azonban az Epson új tintasugaras nyomtatója nem csak fényképek nyomtatására képes: az Epson Stylus Photo R340 szöveges dokumentumokat, A4-es képeket, továbbá CD-ket és DVD-ket is tisztán, éles kontúrokkal nyomtat – az olvashatatlanul elmaszatolódott CD-nyomtatás immár végleg a múlté.

A termékhez adott Epson Print CD szoftver segítségével könnyen, gyorsan tervezhetők és nyomtathatók ki a családi ünnepek alkalmával készült fotók, vagy a zenei összeállításokat, illetve digitális albumokat tartalmazó, profi módon megtervezett CD-k és DVD-ROM-ok. A nyomtatáshoz elegendő, ha a nyomtató elején kialakított nyílásba behelyezik a megfelelő médiumot.

Az Epson ezt a nyomtatóját is ellátta a PhotoEnhance technológiával. Az automatikus motívumfelismerő funkció egyedi beállításokat alkalmaz a képélesség, telítettség és a többi tényező tekintetében. Ennek köszönhető, hogy ezzel a nyomtatóval egy kezdő is kiváló eredményt érhet el, legyen az fektetett vagy álló kép, ami az otthoni képkidolgozásnál egyértelműen az Epson mellett szól.

Az új fotónyomtatón az Epson Creativity Suite szoftvere is megtalálható, amely a különféle képszerkesztési alkalmazások gazdag választékával az „Exceed your vision” Epson-szlogen szellemében korlátlan teret enged a kreativitásnak.

Karsten Jahn, az Epson Deutschland GmbH termékmarketing-menedzsere a következőket nyilatkozta: „Az Epson Stylus Photo R340 használatával még a legkényesebb ízlésű fotó-szerelmeseket is kielégítő minőségű profi fényképek nyomtathatók kényelmesen, otthon. Ebben a megfizethető árú otthoni fotónyomtatóban a gazdaságos működés a kiváló minőségű, 6-színt alkalmazó nyomtatóművel párosul. A rangos iF formatervezési díj zsűrije ezeket a nagyszerű tulajdonságokat értékelte, amikor 2006-ban az Epson Stylus Photo R340-nek ítélte oda a díjat!“

Epson Stylus Photo R340 – főbb tulajdonságok:

Az iF termék-formatervezési díj nyertese 2006-ban
2,4 colos folyadékkristályos képernyő
PC nélkül is nyomtathat vele
Szegély nélküli fénykép-nyomtatás A4-es méretig
10 × 15 cm-es kép nyomtatása kevesebb, mint egy perc alatt
Hat különálló festékkazetta biztosítja a gazdaságos működést
Kiváló képminőség akár 5.760 x 1.440 dpi felbontással, max. 3 pl-nyi festékcsepp felhasználásával
CD-k, DVD-k profi tervezése az Epson Print CD szoftverrel
Az Epson PhotoEnhance technológiája optimális nyomtatási minőséget biztosít
Közvetlen nyomtatás PictBridge funkcióval rendelkező megfelelő memóriakártyáról vagy USB Direct Print kompatibilis fényképezőgépről, esetleg az MMS Bluetooth funkciójával
A memóriakártya tartalamt PC nélkül is lementheti egy CD/DVD-író vagy egy ZIP-meghajtó segítségével
Epson Creativity Suite szoftver
Elérhető 2006. márciusától
Ára: 49990 Ft

sajtóközlemény