Az Ericsson HSDPA technológiát szállít a Vodafone-nak

forrás Prim Online, 2006. március 10. 12:37
A Vodafone bejelentette az Ericsson HSDPA-megoldásán alapuló, széles sávú mobilszolgáltatásainak kereskedelmi bevezetését. A HSDPA Németországban először Hannoverben, Frankfurtban, Düsseldorfban és Münchenben áll majd rendelkezésre, majd végül az egész WCDMA-hálózaton, amely jelenleg a lakosság több mint 70 százaléka számára elérhető. A Vodafone a HSDPA-t „UMTS-szélessávként” reklámozza német ügyfeleinek.
Az Ericsson HSDPA széles sávú mobilmegoldása nemcsak a DSL alapú széles sávú vezetékes hozzáféréséhez hasonló nagyobb adatátviteli sebességet jelent, hanem ráadásul több mint duplájára növeli a WCDMA-rendszer kapacitását, és jelentősen lerövidíti az interaktív szolgáltatások válaszidejét.

A CeBIT-en megvalósított kereskedelmi bevezetésen felül a Vodafone bemutatja a mobil széles sáv második fázisát is, amely akár 10 Mbit/s adatátviteli sebességet is lehetővé tesz az Ericsson HSDPA-technológiájának és akár 1,5 Mbit/s sebességet az Ericsson HSUPA- (High Speed Uplink Packet Access, nagy sebességű, központi irányú csomagkapcsolt hozzáférés) technológiájának felhasználásával. A HSDPA és a HSUPA a széles sávú mobilszolgáltatások előnyeit a DSL-en keresztül nyújtott szolgáltatásokéhoz hasonlóvá teszi.