"Románia napja" a CeBIT-en

forrás Prim Online, 2006. március 10. 17:44
A hannoveri CeBIT-vásár a legjelentősebb nemzetközi esemény a romániai információ-technológiai ágazat számára, amelyen ez évben mintegy 45 romániai vállalat képviselteti magát. Románia a legnagyobb országos pavilonnal rendelkezik a vásáron - tájékoztatott Nagy Zsolt távközlési és információs technológiai miniszter, aki részt vesz a 20. alkalommal megrendezett vásáron.
Az idén 71 ország több, mint 6200 cége állítja ki termékeit Hannoverben. Románia ötödször van jelen az eseményen, a résztvevő cégek száma évről évre növekedett. Míg a tavaly 37 cég jelentkezett be, az idén 45 cég társult a szervezőkhöz, hogy közösen alakítsanak ki partnerkapcsolatokat a külföldi érdeklődőkkel.

A CeBIT - en résztvevő román delegáció számos fontos megbeszélésen vett részt, olyan cégek képviselőivel, mint a Motorola vagy a BenQ, akik közvetlenül érdekeltek a Románia által kínált piaci lehetőségekben. Nagy Zsolt miniszter bemutatta ezeknek a vállalatoknak Románia eddigi eredményeit a külföldi befektetések területén. A 2005-ös évben több multinacionális cég választotta Romániát befektetési helyül, a közvetlen befektetések legnagyobb arányát az IT&C terület képezte.

RMDSZ hírlevél