WLAN konyhai rádió internetes adások vételére

Genda Csongor Zoltán, 2006. március 10. 18:37
A TerraTec német elektronikai cég bemutatta a CeBIT szakkiállításon legújabb fejlesztésű webrádióit, a Noxon iRadio-t és a Noxon 2 rádió-t, amelyek alkalmasak a több ezer internetes rádióadás vételére.
Az Ethernet és WLAN-interfészekkel ellátott Noxon iRadio névre keresztelt készülékkel azonban csakis a webes állomások fogása lehetséges illetve csatlakoztatható az otthoni hálózati rendszerre is. Mindazok pedig akik a hagyományos UKW-állomásokat is szeretnék hallgatni, azok a Noxon 2 rádió-t kell válasszák, amely ötvözi mindkét technológiát.

A szürke retró külsejű iRadio az egyszerűség látszatát kelti, azonban a legmodernebb technika található belsejében. A készülék támogatja az MP3 és WMA audioformátumokat, illetve kompatibilis a Microsoft DRM10 technológiájával is, melynek köszönhetően lehetőség nyílik a jogvédett tartalmak lejátszására is. Az IEEE 802.11 b/g szabványt támogató beépített hangszóróval felszerelt konyhai rádiót ellátta még a gyártó WEP illetve WPA titkosítási lehetőségekkel is. A másik bemutatott készülék, a Noxon 2 rádió csak annyiban különbözik testvérétől, hogy ez rendelkezik USB 2.0 csatlakozóval, illetve alkalmas a hagyományos FM-állomások vételére is. A Noxon 2 rádió április végétől kapható lesz a kereskedelmi forgalomban is 299 eurós végfelhasználói áron, az iRadio pedig májusban érkezik meg az üzletek polcaira, melynek ára 179 euró lesz.