Code M, avagy itt a zenélő sportcipő

Genda Csongor Zoltán, 2006. március 11. 19:48
Napjaink egyik legnépszerűbb elektronikai cikke, az MP3-Player újabban a legkülönlegesebb formákban ölt testet. Az Oakley zenelejátszásra alkalmas napszemüvege, és a nemrég bemutatott High-tech Burton téli kabát után most az amerikai Dada lábbeligyártó is előrukkolt legújabb termékével, az MP3-lejátszóval felszerelt Code M névre keresztelt sportcipővel.
A cég képviselői elmondták, hogy az elektronika a lábbeli talpában illetve nyelvében kapott helyet, az oldalsó részbe pedig egy mini hangszórót is beépítettek. Mivel igen csak feltűnő lenne, ha zenélő cipővel sétálnának végig az utcán a majdani felhasználók, így jár a cipőhöz még egy Bluetooth-os Headset is. A gyártó adatai szerint a készülék akkumulátora egyetlen feltöltéssel hat órai működést tesz lehetővé, számítógéppel pedig USB-interfészen keresztül kommunikál a modern cipő.

A cég az MP3-lejátszó tárolókapacitását illetően nem közölt pontos adatokat, csupán annyit árultak el, hogy hozzávetőlegesen száz zeneszám fér majd el annak memóriájában. A Code M lábbeli áprilisban érkezik meg az üzletek polcaira, melynek ára 200 dollár.