Vírust tartalmaz a Milosevics "meggyilkolását" bizonyító e-mail

Genda Csongor Zoltán, 2006. március 20. 14:18
A SophosLabs biztonságspecialistái felhívják az internetezők figyelmét a Milosevic halálának rejtélyes körülményeiről beszámoló, trójait tartalmazó e-mail terjedésére.
A spam-ként kiküldött elektronikus levelek olyan figyelemfelkeltő címekkel próbálják meg rávenni a felhasználókat az üzenet megnyitására, mint; "Slobodan Milosevic was killed" (megölték Milosevicset), a továbbiakban pedig az olvasható, hogy a csatolt állományban a volt jugoszláv államfő cellájában való meggyilkolását bizonyító fotók találhatóak. Megnyitván a fájlt azonban nem az ígért képek tárulnak a felhasználó szeme elé, hanem valójában a Dropper-FB trójai települ fel a számítógépre, amely rögvest megkísérli kiiktatni a rendszer biztonsági szoftvereit.

"A lapok mind a Milosevics haláláról szóló konspiratív elméleteket taglaló információkkal vannak tele. A vírusírók pedig az emberek ezen hírrel kapcsolatos újabb fejlemények iránti kíváncsiságát akarják kihasználni, hogy megfertőzzék azok PC-it."- nyilatkozta Graham Cluley, a Sophos vezető technológiai konzultánsa. A Sophos szakemberei azt tanácsolják az internetezőknek, hogy semmi esetre se nyissák meg a Milosevics haláláról, vagy bármely más magas rangú politikusról informáló leveleket, mert azok nagy valószínűséggel vírust tartalmaznak, és az esetleges fertőzések elkerülése végett ajánlatos az antivírus szoftverek frissítése is.