Sportdiplomáciai elismerés a Mobilpress-nek

forrás Prim Online, 2006. március 20. 13:41
A Magyar Olimpiai Bizottság elismerő oklevéllel tüntette ki a sporthírek közvetítésében sok éve vezető szerepet játszó Mobilpress szerkesztőséget. A MOB a hagyományokhoz híven ezúttal is a magyar sportsajtó jeles képviselőinek ítélte oda a Médiadíjakat és az elismerő okleveleket, valamint a Nők Sportjáért kitüntetéseket.
Schmitt Pál MOB-elnök köszöntőjében szólt arról, hogy a köztestület számára rendkívül a média, nélküle immáron elképzelhetetlen az olimpiai mozgalom sikere, majd Kamuti Jenő főtitkárral együtt osztotta ki az elismeréseket.

A Mobilpress oklevelének átadásakor a szerkesztőség munkájának méltatásaként a főtitkár kiemelte, hogy - elődje, a másfél évtizede létrehozott ESMA Sajtó és PR ügynökség a sporttal foglalkozó első, vállakozói alapon működő hírügynökség volt. Több névváltás és profilbővítés ellenére a fő tevékenység változatlan maradt. Gyorsaságukkal, a kereskedelmi rádióadóknak nyújtott szolgáltatásaikkal a magyar sport elismert szereplői, sőt, mondhatni, támaszai. Az ügynökség együttműködik a Magyar Olimpiai Bizottsággal, az olimpiai kötődést pedig mi sem jelzi jobban, hogy a szerkesztőséget három tudósító képviselte Athénben, és munkatársukat kiküldték Torinóba is.

A Mobilpress részéről Borsik Richárd a díj átvétele után kollégái nevében köszönte meg az elismerést, amelyet egyben a jó híreket szolgáltató magyar sportolók megbecsüléseként is értékelt.