A hordozható Xbox mindenkivel konkurál

Genda Csongor Zoltán, 2006. március 21. 19:05
A Wall Street Journal (WSJ) beszámolója szerint a Microsoft komolyan fontolgatja az Xbox konzol hordozható változatának is az elkészítését, hogy ezt küldjék harcba a Nintendo DS és Gameboy, illetve a Playstation Portable készülékek ellen.
A megbízható forrásokra hivatkozó lap azt is tudni véli, hogy a szoftveróriás esetlegesen már a 2006-os esztendő végén (a karácsonyi bevásárló szezon idején) piacra dobná a játékgépet, azonban az is megtörténhet, hogy csak jövőre érkezik meg az üzletek polcaira a masina.

A Microsoft Home Entertainment részlege által kifejlesztendő hordozható konzol állítólag alkalmas lesz a videók és zeneszámok lejátszására is, amely termék méltó ellenfele lesz majd az Apple számítógépgyártó iPod-jának is.

Szakértők úgy vélik, hogy igencsak érzékenyen érintené a Sony-t, ha a redmondiak valóban előrukkolnak egy hordozható játékgéppel. A japán elektronikai konszern így is jelentős veszteséget könyvelhet el magának azáltal, hogy szinte egy évvel a Microsoft-konzol megjelenése után dobja piacra saját, következő generációs gépét, és ezt még csak tetézné a hordozható Xbox kifejlesztése.