EDS - 11 milliárd forint beruházás 3 év alatt

MTI Sajtóadatbank, 2006. március 22. 08:45
Az informatikai szolgáltatásokat nyújtó Electronic Data Systems (EDS) a következő három évben 11 milliárd forint értékű beruházást hajt végre Magyarországon, s ezzel a jelenlegi 1.110 fős alkalmazotti létszámát megduplázza.
Kóka János gazdasági miniszter ezzel kapcsolatban kedden Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a külföldi befektetők és független elemzések szerint Kelet-Közép-Európában Magyarország az ideális helyszíne a fejlesztéseknek, mivel itt megfelelően képzett a munkaerő, jó az infrastruktúra és a szabályozási környezet.

Hozzátette: az EDS új munkahelyeinek kétharmada nem a fővárosban, hanem Vasváron és a dél-alföldi régióban létesül. Nem megerősített hírek szerint Szegeden nyit új szolgáltatási központot az EDS.

A miniszter elmondta azt is, hogy a multinacionális cégek által létrehozott minden új munkahely legalább további egyet hoz létre a magyar kis- és közepes vállalkozásoknál.

Kóka János kifejtette: a cél az, hogy Magyarország magas hozzáadott értéket előállító ország legyen, s Budapest mellett más területek is regionális szolgáltatóközponttá váljanak.

A világ egyik legnagyobb informatikai és üzleti folyamat szolgáltatója, az EDS 15 éve van jelen Magyarországon, s a főváros mellett Vasváron adatrögzítő és dokumentumkezelő központot nyitott 1998-ban. Az ügyfélkapcsolati központot 2002-ben nyitották meg Budapesten, míg a pénzügyi é számviteli szolgáltató központot 2004-ben létesítették. A mostani bővítés során elsősorban projekt menedzsereket, magas szinten képzett könyvelőket és pénzügyi szakembereket keres az EDS.

Az MTI érdeklődésére közölték: az EDS eddig 5 milliárd forintot fektetett be Magyarországon.