Keresztapa videojáték péntektől

Milkovits Gábor, 2006. március 22. 14:06
Az Electronic Arts Amerikában kedden piacra dobta, Európában pedig március 24-től forgalmazza majd régóta várt, többször elhalasztott Keresztapa videojátékát.
A játék a PC-ken kívül PlayStation 2 és Xbox játékkonzolokhoz is elérhető, míg a PSP és Xbox 360 verziók később, de még az idén várhatók. A játék Mario Puzo regényén, illetve Francis Ford Coppola kultuszfilmjén alapul, és több eredeti filmszereplő, köztük az első két részben az idős Don Vito Corleoné-t alakító Marlon Brando előre felvett hangját is tartalmazza. A feladat egy a Corleone családnál alulról induló, eleinte piti bűnöző útjának egyengetése felfelé a ranglétrán. A játék során több csomóponton a játékos különféle döntésein alapul annak további menete, így a lehetőségek száma elvileg végtelen.

A Keresztapa videojáték ára a tengerentúlon 40 dollár, Európában pedig valószínűleg ennél valamivel többe kerül majd. Az EA részvényei valamelyest drágultak a hírre, ami jól is jött nekik, tekintve, hogy korábban a késedelmes piaci megjelenés miatt egy nap alatt közel 3 dollárt zuhant az árfolyamuk.