Átfogó, biztonságos naplózási és ellenőrzési megoldás a Novelltől

forrás Prim Online, 2006. március 22. 12:45
A Novell bemutatta Novell Audit termékének 2. verzióját, amelynek új eszközkészletével a felhasználók könnyedén átvizsgálhatják a különféle platformokon végbemenő hálózati eseményeket és ellenőrizhetik a vállalaton belüli felhasználók információkhoz és erőforrásokhoz való hozzáféréseit.
A Novell Audit 2 használata lehetővé teszi a vállalatok számára a Sarbanes-Oxley, a HIPAA, a Basel II és más hasonló szabályozások irányelveinek való megfelelést. A termék segítségével egy központi helyre gyűjthetők a vállalat hálózati rendszereiben végbemenő események adatai, a jelentések készítésének ideje jelentősen lerövidül, a cégek, intézmények jogosult vezetői pedig könnyedén készíthetnek elemzéseket a központi naplófájlból. A szoftver használatával felgyorsulnak az auditálási folyamatok és kevesebb emberi munkával pontosabban ellenőrizhető, hogy az aktuális rendszerrel mennyire képes betartani a cég a biztonsági irányelveket.

A Novell Audit 2 egyszerűen kezelhető, gyors megoldást kínál a vállalatoknak a gyanús tevékenységek és a jogosulatlan módosítások kiszűrésére, illetve segítséget nyújt a törvényi szabályozásoknak való megfelelésben. A felhasználók a teljes körű, különféle platformokat együtt kezelő jelentéskészítés érdekében központosíthatják a Windows 2000 és 2003 Serverek eseménynaplóit, és egy helyre gyűjthetik a teljes Novell termékcsalád rendszereseményeit. A második verzió további újdonsága, hogy a régebbi rendszerek adatainak szűrése és feldolgozása külön programozás nélkül is megoldható. A cégek és intézmények jogosult vezetői mostantól a Novell Identity Manager 3 előre definiált jelentéseibe integrálhatják az átvizsgálási eredményeket és automatizálhatják a dokumentációs folyamatot, amellyel kiküszöbölhetik az időigényes kézi ellenőrzéseket.