Canon DC-40: Egyedi megjelenésű, 4,29 megapixeles videokamera

forrás Prim Online, 2006. március 24. 09:36
A Canon bemutatta új, nagyfelbontású, közvetlenül DVD-re rögzítő digitális videokameráját, a 4,29 megapixel felbontású CCD szenzoros DC40-t. Az új modell alkalmas a szélesvásznú mozgóképek közvetlenül DVD-re (-R/-RW) történő rögzítésére, ugyanakkor fejlett digitális fényképezési funkciókkal is rendelkezik. A minőségi képalkotást egyéni kialakítással kombinálja: a folyamatos ívekből felépített ház befoglaló formáját úgy tervezték, hogy ergonomikusan illeszkedjen a felhasználó kezébe.
Az új DC40-es digitális kamera legfontosabb tulajdonságai:

Valódi 16:9 szélesvásznú felvétel, nagyfelbontású, 2,7 inches szélesvásznú színes LCD-vel és szélesvásznú, színes keresővel
10x optikai zoom-os objektív, elektronikus képstabilizátor (EIS) funkcióval
DIGIC DV processzor külön számítási csatornákkal, amelyek külön optimalizálják a videók és az állóképek színvilágát
Fejlett digitális fényképezési funkciók, állóképek rögzítése Mini SD kártyára, beépített vaku, nagysebességű USB adatátvitel, közvetlen nyomtatás PictBridge-gel
Print/Share funkció gombnyomásra
Szuper Éjszakai mód sötétben történő felvételhez
Mellékelt képfeldolgozó szoftver

A 4,29 megapixeles felbontással a DC40 új szintet állít fel a nagyfelbontású videokamerák körében, a stílus és érték kombinációja révén.

Valódi szélesvásznú felvételek

Mint a Canon valamennyi új videokamerája, a DC40 is képes a 16:9 képarányú, szélesvásznú, nagyfelbontású videofelvételek készítésére. A több, mint 4 megapixeles CCD érzékelő segítségével készített videofelvételek lejátszhatók a legújabb szélesvásznú tévékészülékeken is. A nagyfelbontású, szélesvásznú, színes LCD monitoron és a színes, 0,3 inch széles keresőben folyamatosan követhető a videofelvétel, az LCD-n található Vízszintjelző segítségével pedig a horizont vonala a kívánt helyzetben tartható, így még a panoráma-felvételek is tökéletesen sikerülnek. A hagyományos televíziókon történő visszajátszáshoz készíthetők 4:3 képarányú felvételek is, ez a mód egyetlen gombnyomással kiválasztható. A szélesvásznú felvételek is megtekinthetők normál tévén, de módosított méretben.

Folytonos ívű kameratest


A DC40 különleges, folytonos görbületű megjelenése azt a könnyedséget tükrözi, amelyet a felhasználók a DVD-felvételek készítésénél elvárnak, ezenkívül eleganciát és luxus külsőt biztosít ad a videokamerának.
A kamera teste alapvetően egy hengeres alakzat köré épül, egy folytonos ívet követ, könnyedén simul a felhasználó kezébe, de a gombok módválasztó tárcsa körüli ergonomikus elrendezése is az intuitív és könnyed használatot kínálja.
A készülék befoglaló méretei: 60 x 87 x 126 mm.

DIGIC DV


A DIGIC DV képfeldolgozó processzor külön videó- és képfeldolgozó csatornákkal dolgozik, az elkészült anyag kompakt Mini SD-kártyára rögzíthető. A DIGIC DV optimális színvisszaadást biztosít a videók és az állóképek esetén is, de a kamera olyan fejlett digitális fényképezési funkciókkal is rendelkezik, mint például beépített vaku az állóképekhez, vagy a gombnyomással elérhető közvetlen nyomtatás. A videokamera így egy nagyteljesítményű, multifunkciós digitális képalkotó eszközzé válik.

Mellékelt szoftverek


A DC40-hez a Canon mellékeli a Canon ZoomBrowser (Windows) illetve az ImageBrowser (Macintosh) képkezelő szoftvert. Ezek segítségével a képek és videók letölthetők, tárolhatók, és visszakereshetők a számítógépen, ezenkívül segít a nyomtatásban és egyszerű videoklip menedzselési funkciókkal is bír.