CSRwire: "hírdoboz" típusú RSS szolgáltatás a társadalmi felelősségről

MTI Sajtóadatbank, 2006. március 27. 10:04
A CSRwire célzott elosztó hálózata 2006 első negyedévében is folytatta terjeszkedését: szindikátusa hét új partnerrel bővült, és beindult a "hírdoboz" típusú RSS szolgáltatás is.
A CSRview célzott elosztó hálózatának szerves részét képező szindikátusi partnerek olyan szervezetek, amelyek a CSRwire élő hírszolgáltatását megjelenítik honlapjukon, így a CSRwire sajtóközleményei és nem pénzügyi jellegű jelentései nagyságrendekkel több olvasóhoz jutnak el. A CSRwire új "hírdoboza" kényelmes lehetőséget kínál a különféle szervezeteknek arra, hogy a CSRwire élő hírszolgáltatását a saját honlapjukon is megjelenítsék.

A CSRwire ügyfelei könnyen hozzáférhetnek azon befolyásos véleményformálók, vezető újságírók, befektetők, elemzők, tudósok és aktivisták írásaihoz, akik a társadalmi felelősség témakörével és a társadalmilag felelős befektetési kezdeményezésekkel foglalkoznak.

A hét új szindikátusi partner: Business Ethics Magazine, LOHAS, The Diversity Training Group, Sustainable Review.com, Latakia Communications - Socially Responsible Business Forum, green T Forum, economie.

Business Ethics Magazine

A Business Ethics Magazine több mint 18 éve az egyik legkiválóbb kiadvány, amely az üzleti etika, a vállalatok társadalmi felelőssége és a társadalmilag felelős befektetések témaköréről alapos cikkekkel és elemzésekkel tájékoztatja a közvéleményt. A folyóiratot az üzleti és a tudományos élet, a civil társadalom és a társadalmi befektetők befolyásos véleményformálói olvassák. A nyomtatott változatról további információkat a http://www.business-ethics.com címen olvashatnak, ahol elő is fizethetnek a folyóirat népszerű, e-mail formájában terjesztett hírlevelére, és tájékozódhatnak a vállalatok társadalmi felelősségével foglalkozó Good Company című új rádióműsoráról.

LOHAS-Lifestyle of Healthy and Sustainable

A LOHAS az egészséges és fenntartható életstílus népszerűsítéséért indított mozgalom irányítója. Két fontos kezdeményezése a LOHAS fórum és a LOHAS Journal című kiadvány. A LOHAS április 26-a és 28-a között a Santa Monica-i Fairmont szállóban tartja 10. fórumát. A háromnapos üzleti konferencián a Fortune 500-as listáján szereplő társaságok, a LOHAS vállalkozások és a szórakoztató ipar vezetői, valamint számtalan híresség találkozik, hogy megvitassa, hogyan alakíthatják és befolyásolhatják a vállalatok, a sajtó és a szórakoztatóipar a fogyasztók magatartását és döntéseit, hogyan támogathatják az egészséges és fenntartható életstílus terjedését. A LOHAS Journal évente megjelenő, úttörő jelentőségű üzleti magazin, amely a környezettudatos kereskedelem elősegítésére törekszik. A kiadvány az
egyetlen, amely átfogó útmutatást ad a LOHAS-szal kapcsolatos valamennyi témában, és megbízható információkat szolgáltat a témába összefüggő kutatásokról, folyamatokról és lehetőségekről.

The Diversity Training Group, Inc.


A DTG országosan elismert stratégiai, képzési és tanácsadó központ, amely a diszkrimináció és a zaklatás különféle formáinak megakadályozásával kapcsolatos (hagyományos és internetes) oktatási kezdeményezések tervezésére és megvalósítására szakosodott. A DTG értékeli az ilyen eseményeket, részt vesz a vezetőképzésben és marketingszolgáltatásokat is nyújt, beleértve például a spanyol fordítást (egyedüliként az ilyen típusú szervezetek közül). Központja a Virginia állambeli Herndonban található A DTG idén júniusban ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. Alapító elnök-vezérigazgatója, Mauricio Velasquez volt az első, aki 12 évvel ezelőtt az interneten keresztül ilyen képzést nyújtott. A DTG nemzetközi cég globális ügyfélkörrel.

Sustainable Review.com


A SustainableReview.com naponta újabb és újabb cikkekkel frissített elektronikus magazin, amely a fenntartható fejlődésre összpontosít. A Sustainable Review bemutatja, hogy a mindennapi életben milyen könnyen elsajátíthatjuk a környezetbarát magatartásformákat, és milyen előnyök származnak ebből. Rég elmúltak már azok az idők, amikor a "zöld" azt jelentette, hogy müzlit eszünk és csomózással kelmefestett inget hordunk. A cikkek témái a környezetvédelemtől kezdve a vállalatok társadalmi felelősségén keresztül a környezetbarát divatig és tervezésig terjednek. A Sustainable Review szerint "az ember egyszerre lehet "zöld" és divatos."

Latakia Communications, Socially Responsible Business Forum

A Latakia internetes fóruma, amely a gazdasági élet szereplőinek társadalmi felelősségével foglalkozik, a társadalmilag felelős üzleti magatartás népszerűsítésével kívánja javítani az emberek mindennapi életét. A John Schneider szerkesztette weblapon olvashatók a népszerű és a minőségi sajtóban megjelent legújabb, témába vágó cikkek, a CSR Newswire napi sajtóközleményei és a jelenlegi üzleti gyakorlatról a társadalmi felelősség szemszögéből képet adó heti cikkek. A weblapon megjelennek a társadalmilag felelős befektetésekkel kapcsolatos linkek és fontos információk. Van egy könyvismertető rovata és egy vitafóruma is. A weblapon elérhetők a társadalmilag felelős vállalatok témakörével foglalkozó szervezetek és weblapok linkjei is.

greenT Forum

A greenT Forum rendez először konferenciát az önkéntes környezetvédelmi árupiacokról. 2002 és 2005 között ugyanez a csoport rendezte meg a zöld kereskedelmi csúcstalálkozókat. Mivel a környezetvédelmi szempontok egyre nagyobb szerepet kapnak az üzleti és a társadalmi életben, ezeken a most kialakuló piacokon számtalan szereplő vásárolhat és értékesíthet környezetvédelmi szempontból értékes termékeket és szolgáltatásokat. A megújuló energiát, a fenntartható fejlődést és a szénmentességet az egész világon úgy reklámozzák, mint a termékek, cégek és intézmények pozitív jellemzőit. Ezek az önkéntes piacok alkotják majd azoknak a piacoknak az alapjait, amelyek a klímaváltozással kapcsolatos rendeletek életbelépésével minden bizonnyal megjelennek. Az "Emeljük fel a sorompót az önkéntes környezetvédelmi piacok előtt" című fórumot (www.greenTmarkets.com) május 1-jén és 2-án a The MYA csoport rendezi meg.

economie

Az economie nemzetközi szervezet, amely a társadalmilag felelős befektetések (SRI) és a vállalatok társadalmi felelősségének oktatására, elősegítésére és fejlesztésére szakosodott. A szervezet közvetlenül tárgyal a befektetőkkel, pénzügyi tanácsadókkal, pénzügyi intézményekkel, nemzeti és multinacionális vállalatokkal, kormányokkal, nem kormányzati szervezetekkel, jótékonysági intézményekkel és SRI "szakértőkkel". Az economie szerint a világ eljutott egy olyan szintre, ahol a prosperitásnak nem feltétlenül mások elszegényedésén, a természet károsításán vagy a konfliktusok gerjesztésén kell alapulnia.

Az economie 2006 októberében Zürichben rendezi meg az eco6 konferenciát, amely a globális társadalmi felelősséget érzők közösségére támaszkodva olyan világot igyekszik kialakítani, amelyben az erkölcsi alapokon nyugvó befektetések alapvető normának számítanak.

A CSRwire szindikátusi partnereinek teljes listáját a http://www.csrwire.com/page.cgi/partners.htm1 honlapon olvashatják.