Internet Fiesta Budapesten

MTI Sajtóadatbank, 2006. március 28. 09:22
Az Internet Fiesta - az internetkultúrát népszerűsítő világméretű programsorozat - magyarországi központi rendezvényét kedden rendezik meg Budapesten, a Hallgatói Információs Központ Dísztermében.
A magyarországi fiestához idén 50 könyvtár csatlakozott. Ezekben az intézményekben március 20. és 31. között különböző rendezvényeket tartanak, amelyek középpontjában korábban az információs és kommunikációs technológiák álltak, de idén főleg az internet kapcsolatteremtésben betöltött szerepére esik a hangsúly.

Magyarország 2000-től csatlakozott az Internet Fiesta akcióhoz, amelyben a legnagyobb szerepet programok szervezésével, szolgáltatások népszerűsítésével, a könyvtárak vállalják fel évek óta.

Az Internet Fiesta központi rendezvénye kedd délelőtt 10 órakor kezdődik, a Hallgatói Információs Központban (Reviczky u. 6.), amelyen különböző előadásokat lehet hallani, például az internet jövőjéről, a könyvtárak és a tartalomszűrés kérdéséről. Ezt követően az országos programokat összegzik és a legjobbakat díjazzák is a
szervezők.

Az Internet Fiesta lebonyolítója az Informatikai és Könyvtári Szövetség, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság , a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ, fő szervezője pedig a kecskeméti Katona József Megyei Könyvtár. A támogatók sorában szerepel a Nemzeti Kulturális Alapprogram és a Nemzeti Kulturális
Örökség Minisztériuma is.