HP kutatás-fejlesztési beruházás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen

forrás Prim Online, 2006. március 29. 18:35
Átadták az Információtechnológiai Innovációs és Tudásközpontot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME).
A hazai kutatás fejlesztés elősegítése érdekében végzett többéves aktív tevékenysége újabb fontos mérföldköveként értékelte a ma ünnepélyesen átadott Információtechnológiai Innovációs és Tudasközpontot Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója.

"A tudásközpont pontosan azt az irány testesíti meg, amely az ország számára a legtöbb kitörési pontot adhatja: magas hozzáadott értéket képviselő, magasan képzett szakértelmet igénylő, a felsőfokú szakképzésre, az egyetemi környezetre épülő projektek egy idő után regionális lehetőséget is megnyithatnak az ország előtt" - kommentálta az eseményt Beck.

A Tudásközpont a komplex információs rendszerek tématerületen, négy tudományos kutatási programfőirányt (Fejlesztési módszertan és keretrendszer, Elosztott és beágyazott rendszerek, IT-biztonság és minőség, Ember-gép kapcsolat) jelölt ki. A Tudásközpont menedzsmentje az ipari partnerekkel közösen az egymással összefüggő kutatás-fejlesztési főirányokban négy alkalmazásfejlesztési és innovációs projektcsoportot jelölt ki, melyben témafókuszált, konkrét és a globális piacon is értékesíthető, szellemi értéktöbbletet tartalmazó termékek és szolgáltatások létrehozása a cél.

Az alkalmazásfejlesztési projektcsoportok az alábbiak:


Az értékesíthetőség szempontjából az első eredmények mintegy 1500 mérnökhónap humánerőforrás kapacitással, 14 alkalmazásfejlesztési projektben, a világpiacon is értékesíthető termékekben és szolgáltatásokban öltenek majd testet.